,

5 UFC-fighters att hålla koll på under 2018

UFC är den ledande organisationen inom Mixed Martial Arts, som samlar världens bästa fighters och skapar superstjärnor av möss. Med fighters som Anderson Silva, Jon Jones och framförallt Conor McGregor har UFC etablerat sig som den viktigaste plattformen för nutidens och framtidens stora fighters. Det nya året kommer rimligtvis att bjuda på nya spektakulära uppvisningar från nya namn och 2018 ser ut att bli ett spännande år för sporten. Vi listar därför 5 fighters ni borde ha koll på nu när det nya året ligger framför oss.

 

Tai Tiuvasa

Tai Tuivasa debuterade i UFC vid 24 års ålder med ett facit på 5 vinster och 0 förluster. I en tungviktsdivision som törstar nya talanger välkomnades Tai Tiuvasa med värme. Tiuvasa mötte först Rashad Coulter under UFC Fight Night 121 och avslutade Coulter med en spektakulär flying knee i första ronden. Han började sin atletiska karriär som rugbyspelare och kickboxare. Tiuvasa tränar med Robert Whittaker, Mark Hunt och Tyson Pedro. Tiuvara är en av de yngsta i tungviktsklassen, så det blir intressant att följa hans utveckling.

 

Dominick Reyes

Ännu en obesegrad fighter med 8 vinster i ryggsäcken har sin plats i den här listan. Sina 2 enda matcher i UFC har slutat med vinster i första ronden. Den lätta tungviktaren började som en lovande amerikansk fotbollsspelare innan han övergick till MMA, där han levererat fyra avslut under minuten. 2017 kantades av framgång för Reyes, som besegrade Joachim Christensen via TKO och Jeremy Kimball via submission.

 

Eryk Anders

Med 10 vinster och 0 förluster har Eryk Anders lämnat ett avtryck i UFC det senaste året. Även Anders började som amerikansk fotbollsspelare och spelade i NFL ett kort tag innan övergången till MMA. Anders började tävla i MMA 2012 och gjorde sin professionella debut tre år senare. Han debuterade i UFC under UFC on Fox 25 mot Rafael Natal med två veckors varsel, där han kncokade brassen i första ronden. I sin andra match visade Anders enorm förmåga mot Markus Perez, mot vilken han vann via delat domslut. Anders möter härnäst den före detta mästaren i lättvikt, Lyoto Machida, vilket blir det 3:e framträdandet för Anders i UFC.

 

Zabit Magomedsharipov

Submission-artisten Zabit Magomedsharipov har jämförts stilmässigt med Anthony Pettis. Den 26-årige ryssen har vunnit sina två enda matcher i UFC och bär på ett facit om 14 vinster och 1 förlust. Han tränar bland annat med Frankie Edgar, Eddie Alvarez och Edson Barboza. I skuggan av sin submission-vinst mot Sheymon da Silva Moraes under UFC Fight Night 122, har han uttryckt vilja att möta Yair Roudriguez härnäst. Magomedsharipov har all kapabilitet att bli en stark utmanare i organisationen det här året.

 

Sean O’Malley

Sean O’Malley är den kreativa fightern med det stora krullet. Den 23-årige bantamviktaren gjorde sin debut i UFC under säsongsfinalen av “The Ultimate Fighter 26”. Han besegrade Terrion Ware i ett stenhårt utbyte av slag vilket visade prov på O’Malleys förmåga att ta stryk utan att stupa. Han planeras möta Andre Soukhamthath under UFC 222 den 3:e mars. Han äntrar buren med 8 vinster och 0 förluster och en ordentlig hype kring sig.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *