in , ,

3 bästa händelserna under helgens UFC Fortaleza

UFC Fortaleza kom att bli en väldigt bra gala med fina avslut och underhållande matcher. Bortsett från ett par mindre roliga delade domslut på underkortet så var det inte mycket att vara missnöjd över med hela eventet.

MMABetz har sammanfattat de tre bästa momenten under UFC Fortaleza

1.Kungen är tillbaka på riktigt

Förra KO-segern mot Jeremy Stephens i somras kunde lika lätt ha varit ett undantag. Ingen visste riktigt hur läget var med Jose Aldo. Att han tappat och inte är lika dominant som under sina glansdagar tror jag alla är överens om. Men kan han fortfarande slå de bästa och kan han fortfarande bli en mästare? Aldo besvarade båda frågorna med att slå ut den hajpade Renato Moicano redan i den andra ronden. Den aggressive och pricksäkre Aldo är tillbaka och med två raka segrar i ryggen så kan han faktiskt bli näste titelutmanare.

2.Moraes otroliga prestation

Marlon Moraes var redan etablerad fighter när han gjorde UFC-debut för 1,5 år sen mot just Raphael Assuncao. En tuff debut som slutade med knivskarp domslutsseger för Assuncao. Sedan dess har Moraes dock gått som tåget och avslutat sina motståndare till höger och vänster. Inför returen i lördags så trodde många på en ny jämn match – men Moraes hade andra planer. Den mycket dynamiske och explosive fightern fick ganska snabbt träff som sänkte Assuncao. Därefter satte han en giljotin och tvingade fram en klappning. Första gången som Assuncao blivit avslutad.

Nu är allas förhoppning att Moraes blir näste man att få möta TJ Dillashaw om bantamviktsbältet. Då Dillashaw såg något lättskakad ut senast mot Henry Cejudo så undrar man hur Moraes smällar lär ta på mästaren.

3.Walker Texas Ranger

Ja, Johnny Walker har sedan sin debut i Argentina i höstas varit en fröjd att följa. Han besitter en ovanligt skön och avslappnad stil både i och utanför buren. Hans aura av kreativitet och barnslighet påminner en del om Anderson Silva. Precis som den gode Silva så är Walker en otroligt giftig striker vars fysik är en perfekt kombination mellan längd, avighet och explosivitet. I lördags totalt förgjorde han Justin Ledet via ett snurrslag inom knappt 30 sekunder.

Den här lätta tungviktaren måste nog alla se upp för – han kommer bara bli bättre och bättre är min gissning.


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *