3 faktorer som talar för en Anderson Silva-skräll på UFC 234

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-05 00:00

Det är bara några dagar som återstår nu till att legendaren Anderson Silva återigen kliver in i buren på UFC 234. Brassen har en tuff match framför sig mot talangen Israel Adesanya och samtliga spelbolag erbjuder skyhöga odds på Silva. UnibetMobilebet och Betfair ger alla minst 5.00 gånger pengarna på Silva.

Även om det mesta talar emot 43-åringen så finns det ändock faktorer som talar för en skräll på lördag.

1.Styles makes fights

Silva har alltid varit en kalkylerad och beräknande fighter. När Silva får möta stående fighters så presterar han alltid bra. I den här matchen mot Adesanya, som knappast kommer gå på nedtagning, så kommer han helt kunna ägna sig åt sin specialitet, vilket är stående fighting.

Sen ska vi också komma ihåg att Silva har en väldigt avancerad BJJ och skulle han få ner Adesanya så har han stort överläge.

2.Motivationen

Inför den matchen har brassen lovats att vid seger få nästa titelchans. Det är en sista chans för honom att bli mästare och etablera sig som den bäste någonsin. Motivationen är utan tvekan på topp. Visst har Adesanya styrkan och snabbheten på sin sida, men Silva har varit med länge och kommer om han erbjuds luckor att utnyttja dem väl.

Kom ihåg att det räcker med att en av Silvas alla kreativa tekniker sitter för att han ska vinna.

3.Israels record

Utmanaren Adesanya har gått som tåget sedan han debuterade i UFC. Men vilka har han egentligen mött som är i närheten av Silvas tekniska färdigheter? Ingen. Adesanyas mest övertygande seger kom senast mot Derek Brunson, som i sin tur förlorat fyra av sina sex senaste matcher.

Vi förstår att vissa kanske tycker att vi griper efter halmstrån men hur bra Israel är som MMA-fighter mot en skicklig räv som Silva vet vi ännu inte.

Missa inte vår speltips-artikel för just Silva vs Adesanya. Klicka här! 

Se fler av våra MMA speltips