in ,

Speltips: Ryan Bader är storfavorit mot Matt Mitrione – men klarar han tungvikt?

Bellator har en stor helg framför sig. Under natten till lördag arrangeras Bellator 207 och nästa natt Bellator 208. Matchen mellan Fedor Emelianenko och Chael Sonnen som går på lördag amerikansk tid kan du läsa mer om här.

Den första galan i Connecticut, USA,  toppas av en semifinalmatch i tungviktsturneringen mellan Matt Mitrione och Ryan Bader. Båda herrarna är framförallt kända för sina respektive karriärer i UFC. Både Matt och Ryan tävlade först i The Ultimate Fighter, varav Ryan till och med kröntes som mästare under sin säsong.

Bader lämnade UFC för Bellator under fjolåret och har redan hunnit gå match tre gånger. Han har vunnit samtliga och på köpet också erövrat organisationens lätta tungviktsbälte. 35-åringen har totalt 25 segrar och 5 förluster på kontot och siktar nu alltså på att ta sig till final i en utslagsturnering där vinnaren bli tungviktsmästare.

Mitrione gick över till Bellator lite tidigare och har även hann vunnit sina samtliga matcher. Fyra totalt har det blivit och alla förutom den sista mot Roy Nelson i februari kom på knockout.

Mitrione är en gammal amerikansk fotbollsspelare och inte lika erfaren inom MMA som sin motståndare Bader. 40-åringen har 13 segrar och 5 förluster på sitt fight record.

Höga odds på Mitrione

Matchen är högintressant då de båda har två väldigt olika stilar. Bader är en mycket meriterad brottare som på senare år vässat sin boxning och besitter stor knockoutkraft. Han har också vunnit mot större namn, varav några är Phil Davis, Rashad Evans och Ilir Latifi. Han har bara förlorat en gång på 11 försök vilket är oerhört förtroendeingivande. Däremot är Bader normalt sätt en lätt tungviktare och kommer i matchen mot Mitrione att vara den fysiskt mindre.

Mitrione har sin bas i det stående. Han är mycket lätt på fötterna trots sin kroppshydda. 11 av hans 13 segrar har kommit på knockout. Frågetecknet här är hans nedtagningsförsvar, som kommer att bli testad, samt kondition.

Spelbolagen tror klart på Bader i den här matchen. Unibet erbjuder vinst för Bader till 1.33 medan Mitrione ger 3.15. På Betfair kan man spela Bader till 1.28 samt 3.5 på Mitrione.


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *