Den gången Daniel Cormier försökte sig på en hoppspark mot Frank Mir

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-02-20 00:00

Daniel Cormier föddes i Lafayette i den amerikanska delstaten Louisiana, den 20:e mars 1979. Han började med brottning i gymnasiet och vann delstatens skolmästerskap tre gånger under sin tid på Northside High. Efter att ha tagit en kandidatexamen i sociologi vid Oklahoma State-universitetet, fokuserade Cormier på en karriär som brottare inom fristil. 2004 var Cormier en medlem av den amerikanska brottartruppen i olympiska spelen. Han slutade på en 4:e plats efter att ha förlorat mot ryske Khadzhimurat Gatsalov i semi-finalen. 2008 utnämndes Cormier som lagkapten för det amerikanska brottarlaget i olympiska spelen, men drogs ur på grund av att ha drabbats av njursvikt efter intensiv viktminskning. Han började jaga en karriär som professionell MMA-fighter efter ett andra och sista försök i olympiska spelen som brottare.

Daniel Cormier började träna tillsammans med Cain Velasquez i American Kickboxing Academy, något som hjälpte Cormier utveckla sina färdigheter i striking och submission wrestling. Cormier har sedan dess gått obesegrad, med Jon Jones som enda differens i statistiken.

Mycket kan sägas om Daniel Cormiers kompetens i buren. Den 38-årige brottaren gjorde sin professionella MMA-debut så sent som vid 31 år gammal och kan, 7 år senare, kallas UFC:s regerande mästare i lätt tungvikt. En lärdom, mycket värdefull för en utövare av kampsport, är att aldrig låta kroppsliga attribut styra ens utövande. När Daniel Cormier fortfarande tävlade i tungvikt, mötte han, den 20:e april 2013, submission-konstnären Frank Mir. I en match som Daniel Cormier skulle komma att vinna via enhälligt domslut, försöker han sig på en så kallad ”jumping roundhouse”. Cormier som besitter en tämligen satt kroppshydda framstår en smula otymplig i sitt akrobatiska försök, och framkallar hånskratt hos ena kommentatorn.

Här är det tappra försöket:

Daniel Cormier planeras möta UFC:s tungviktsmästare Stipe Miocic i en omtalad så kallad ”super fight”. Matchen kommer att sätta rubrik på UFC 226 som förväntas äga rum den 7:e juli i år.