Dessa är de 5 sämsta titelutmanarna i UFC-historien

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-26 00:00

UFC är kända för att leverera högklassiga titelmatcher där utmanaren är värdig chansen. Men så är definitivt inte fallet alla gånger – och kanske blir det inte tydligt för än efter matchen utspelat sig.

MMA Betz har listat de vem värsta fem titelutmanarna i UFC som inte hållit måttet.

5.Bethe Correia

Brasilianskan Correia hade långt ifrån en imponerande väg fram till sin titelchans. Men då den dåvarande mästaren Ronda Rousey avverkade utmanare efter utmanare så fick ändå obesegrade Correia chansen i brist på andra namn. Passande nog så hölls galan i Correias hemland Brasilien hösten 2015.

Matchen? Jo, grapplern Rousey boxade sönder boxaren Correia och vann på brutal knockout i den första ronden.

4.Nate Quarry

Quarry gjorde sig ett namn i The Ultimate Fighter och var väl en helt okej fighter. Men mer än så hade han aldrig visat. Quarry var också en sjyst kille och fanfavorit vilket ledde till att UFC erbjöd honom match mot mästaren Rich Franklin. Detta trots att Quarry inte ens ansågs vara en topp tio-fighter i mellanvikt.

Matchen gick 2005 och blev en floppaffär för käre Quarry. Knockouten är än idag en välspelad highlight i Franklings katalog.

3.Joe Soto

Stackars Soto. Han var inte ens förberedd eller tilltänkt för en titelmatch. Men då Renan Barao hade skadat sig var UFC tvungna att hitta en ersättare till bantamviktsmästaren TJ Dillashaw. Fallet föll på Soto som redan var inbokad för en match på samma gala på UFC 177.

Men man ska ändå lyfta hatten för Soto som höll ut fram till den femte och sista ronden.

2.Gan McGee

Tungviktsklassen var fram till åren 2007-2008 knappast känd för att innehålla någon större kvalitet. 2003 hette mästaren hette Tim Sylvia och inte heller han var särskilt uppskattad av fansen. Hur som helst fick McGee möta den storvuxne Sylvia och det krävde inte lång tid för än utmanaren tvingades se sig själv besegrad på knockout.

Detta blev sorgligt nog också McGees sista framträdande i UFC.

1.Elvis Sinosic

Elvis är faktiskt en väldigt sympatisk kille, men det vinner inte några matcher åt honom. Året var 2001 och UFC var i stort behov av utmanare till dåvarande lätta tungviktsmästaren Tito Ortiz. Efter seger mot legendaren Jeremy Horn, som chockade alla, fick Elvis chansen. Där tog dock lyckan slut. Bara tre minuter krävdes för Tito innan han säkrade ett lås på utmanaren.

Matcherna som följde för Elvis gick inte bättre heller, fem raka förluster blev det för stackaren innan han försvann.

Se fler av våra MMA speltips