Före detta UFC-mästaren utmanas – av en ninja

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-02-22 00:00

Har du någonsin sett en livs levande ninja bortom populärkulturen? En ninjas uppgift är att bemästra den ädla konsten att smyga sig osynliga, så förmodligen inte. Den här killen ni ska få se i klippet, däremot, hade inget emot att blotta sig för världen.

Dominick Cruz utmanades av en självutnämnd ninja och nappade. Cruz tog ner ninjan i första ronden och går lös med ground-and-pound. I den andra ronden utagerar Cruz ninjan i en stående kamp som, minst sagt, gör sitt jobb. Säga vad man vill men ninjan visar prov på envishet och klarar sig bättre än många andra gjort mot Cruz. Detta var innan den o-ortodoxe fightern Dominick Cruz skulle bli UFC:s bantamvikts-mästare.

Dominick Cruz är en mexikansk-amerikansk fighter i UFC:s bantamvikt-division. Han är en före detta mästare i UFC innan han stoppades av Cody Garbrandt under UFC 207. Han jobbar också som analytiker för Fox Sports, och i och med dagens datum rankas han för närvarande 2:a i UFC:s bantamviktsklass.

För att gå in lite närmare på vad en ninja faktiskt är, kan man kalla en ninja för en slags legosoldat i det feodala Japan. En ninjas uppgifter omfattade spionage, sabotage, infiltrering, lönnmord och guerrilla-krigföring. Vad en ninja kan tillföra ett modernt samhälle, förutom att kanske underhålla på comic-con , vet jag inte. Ninjor utbildas i disciplinen ”ninjutsu” som översätts som något i stil med ”tekniker för att dölja”. Hur utmanarens dialog med sig själv såg ut, innan han gick in i en bur med en skicklig MMA-fighter, kan jag inte ens försöka föreställa mig.

Så här gick det i alla fall: