Här får Brian Ortega samtalet från Dana White: ”Titelchansen är din”

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-03-06 00:00

I helgen, på UFC 222, gick Brian Ortega den tuffaste matchen hittills i sin karriär, när han möte den förre detta UFC-mästaren i lättvikt, Frankie Edgar. Edgar som numera fightas i fjädervikt skulle egentligen ha mött mästaren, Max Holloway, i en titelmatch.

När Holloway var tvungen att dra sig ur matchen på grund av en skada trodde de flesta att det inte skulle bli någon match för Edgar. Edgar, som inte fightats sedan sin TKO-vinst över Yair Rodriguez på UFC 211 den 13:e maj förra året, var dock inställd på fight. Trots att det inte längre fanns en titel på spel valde han att möta den farliga utmanaren Brian Ortega istället för den skadade Max Holloway.

Brian ”T-City” Ortega tackade för chansen, och som han tog den! Till synes hur lugn som helst klev han in i oktagonen mot en av sportens allra bästa. En väl placerad armbåge i första ronden blev början på slutet. När Ortega såg att Edgar var skakad spillde han ingen tid. Med en stenhård uppercut skickade han Edgar upp i luften och ner på mattan, och blev därmed den första att avsluta Edgar någonsin. I och med segern positionerade sig Ortega som den främsta till att utmana Max Holloway om titeln.

Så här såg det ut när han fick samtalet från Dana White som bekräftade att titelmatchen är hans: