Lista: De 3 bästa händelserna från helgens UFC 232

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-31 00:00

Visst, det fanns mycket övrigt att önska från gångna lördagsnattens UFC 232 ur ett svenskt perspektiv. Trots de svenska nederlagen så fanns det ändock flertalet härliga stunder som trots brustna hjärtan är värda att lyfta fram.

MMABetz har sammanfattat de tre bästa händelserna från helgens gala.

1.Amanda Nunes blir historisk

Det var inte många som trodde på den matchbild som snabbt utvecklade sig mellan Amanda Nunes och Cris Cyborg. Den sistnämnde har varit dominant mästare i åratal och på UFC 232 blev hon utmanad av den fysiskt lättare Nunes om fjäderviktsbältet.

Cyborg gick in hårt och började veva vilket lämnade stora luckor för Nunes att kontra. Och kontra gjorde hon. Nunes fick snabbt träff och slog ner Cyborg flera gånger innan hon träffade med ett slag som skickade ner Cyborg med ansiktet före. Detta innebär att Nunes nu är UFC:s första kvinnliga dubbelmästare.

2.Alexander Volkanovski

Wow, vi har ett nytt stjärnskott i fjädervikten! Australiensaren var underdog mot veteranen Chad Mendes i den här matchen men det störde inte honom ett dugg. Trots några rena träffar från Mendes kunde han fortsätta sätta en stark press i ett mycket högt tempo. Slutligen blev pressen och slagen för tuffa från Volkanovski som vann snyggt på teknisk knockout.

Volkanovski seglar nu upp som en kommande titelutmanare till Max Holloways bälte.

3.Sportens attraktion

Den här galan flyttades med bara en veckas varsel från Las Vegas till Los Angeles. Trots detta lyckades UFC sälja slut på alla biljetter till Forum i Inglewood som galan hölls i. Detta är något ett tecken på sportens attraktionskraft och ställning bland sportälskare. Starkt!

Se fler av våra MMA speltips