Sage Northcutt hoppade av skolan – personligheten totalförändrad

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-02-15 00:00

Under helgens gala, UFC Fight Night Cowboy vs. Medeiros, återvänder Sage Northcut till oktagonen. Det är hans andra match sedan han tog en paus från sina studier för att kunna ägna sig åt fighting på heltid. Resultatet av det beslutet syntes tydligt i hans domslutsvinst över Michel Quinones under UFC Fight Night 120 i november 2017. I helgen kommer han att ställas mot Thibault Gouti och då får vi se om han gjort ytterligare framsteg i sin utveckling.

Sage Northcut har alltid fått oproportionerlig mycket mediautrymme för någon som bara har 4-2 i facit. 21-åringens tvålfagra utseendet och artiga sätt gör honom till en riktig svärmorsdröm. Den här gången bestämde sig dock UFC för att vara lite kreativa och göra en video som driver med den gängse bilden av Northcut:

Such a potty mouth, that @SuperSageNorthcutt! #UFCAustin

A post shared by ufc (@ufc) on

Nu vill 21-åringen visa att alla pengar som satsats på att marknadsföra honom inte gått till spillo med en imponerande vinst framför sina hemmafans i Texas. Hans motståndare, fransmannen Gouti, 1-3 i UFC, bör inte vara en övermäktig uppgift för Northcutt.