Tidigare Bellatorfighter dömd för bankrån – försvaras av maffiabossens son

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-24 00:00

Den före detta Bellator-fightern Sergio da Silva har blivit dömd för bankrån, rapporterar New York Daily News. Rånet ska ha ägt rum den 24 augusti 2017 och mot en av Citibanks lokaler i Queens, New York.

Rätten har funnit da Silva skyldig till att i mask och luvtröja ha tvingat till sig cirka 400 000 kronor i kontanter. Domen väntas komma i februari och han riskerar upp till sju års fängelse.

Men det kunde ha varit värre för fightern. Åklagaren hävdade nämligen att da Silva var beväpnad med en pistol – men eftersom detta inte gick att bevisa utifrån övervakningsbilderna så slapp han ett mycket hårdare fängelsestraff.

32-åringen var aldrig någon större stjärna inom MMA och har mestadels tävlat på mindre galor. Han har dock två matcher på kontot för Bellator. Den senaste kom i juni 2017 när han förlorade på submission mot Matt Rizzo i den tredje ronden. Hans totala proffsrecord består av mindre smickrande 7 segrar och 9 förluster.

Försvaras av son till legendarisk maffiaboss

En annan uppseendeväckande detalj i denna historia är det faktum att da Silva tagits till försvar av John Gotti Jr, son till den legendariske maffiabossen med samma namn. Eftersom da Silva varit träningskamrat med Gottis son så känner han den nu dömde rånaren väl. Enligt Gotti Jr är da Silva en underbar pappa och oskyldigt dömd.

John Gotti
Se fler av våra MMA speltips