in , ,

UFC-mästaren Robert Whittakers popularitet växer – nu större än Madonna

UFC-mästaren Robert Whittaker har inte slagit igenom på allvar i den stora vida världen. Men på hemmaplan i Australien är han numera en megastjärna.

Whittaker kommer den 10 februari att försvara sitt mellanviktsbälte i Melbourne, Australien. Och ett tydligt kvitto på ”The Reaper” ofantliga popularitet är det faktum att biljetterna för galan sålde slut på bara 8 minuter.

Enligt australiensiska medier sålde han slut på biljetterna snabbare än musiklegendarer som Madonna, Red Hot Chili Peppers och Rolling Stones som också uppträtt på samma arena i Melbourne.

Möter Gastelum

Whittaker var planerad att gå match i Australien redan i februari men tvingades då snöpligt hoppa av matchen på grund av skada. Då skulle han ha mött Luke Rockhold. På kommande UFC 234 kommer han istället att bli utmanad av Kelvin Gastelum.

27-årige mästaren kommer från en lång segertrend med hela nio vinster bakom sig. Han vann bältet i en match mot tuffe Yoel Romero och har sedan dess hunnit försvara den en gång mot samma motståndare.

Matchen mot Gastelum blir på pappret hans första titelförsvar. Detta då returmatchen mot Yoel tidigare i somras av tekniska skäl inte räknades som en regelrätt titelmatch.

 


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *