in ,

UFC Moskva: Bettinganalys på huvudkortet

Bästa speltipsen inför lördagens UFC Fight Night 136 i Moskva

MMA Betz Mark Hunt vs Aleksei Oleynik stats
Lördagen den 15 september besöker UFC Olympic Stadium i Moskva. Det är ett svårbedömt matchkort och oddssättarna har gjort det relativt svårt för oss bettingintresserade. Men vi ger oss inte i första taget och nedan ger vi er vår genomgång av matcherna på huvudkortet.

Huvudkort

265 lbs.: Mark Hunt (1.50) vs. Aleksei Oleinik (2.55) Mobilebet

Nya Zeeländaren Mark Hunt (13-12-1) är inte en veteran, han är en institution inom kampsportsvärlden. Han har hunnit bli hela 44 år. Han har mycket gedigen bakgrund inom kickboxning och är en KO-artist utan dess like. Med sina 178 cm är han väldigt liten för att vara tungviktare. Han har dock genom hela sin karriär visat att storlek inte är allt. Med tuffhet, järnhaka och brutal KO-kraft har han charmat kampsportspubliken sedan närmare 20 års tid.

Aleksei Oleinik (53-11-1) är inte lika känd som Hunt men han är en otroligt erfaren mma-fighter. Den 41-årige Oleinik gick sin första mma-fight 1996 och har sedan dess gått en bit över 60 matcher. Hans smeknamn ”Boa Constrictor” skvallrar om vilken sorts fighter han är. Med ca 45 submissions på sitt record så råder det inga tvivel. Han har ett UFC-record på 5-2 och besegrade senast Junior Albini.

Denna matchning är en utpräglad ”striker vs. grappler”. Hunt är en fullblodsstriker med hyfsat nedtagningsförsvar och obefintligt markgame. Oleinik är en monstergrappler med halvbra nedtagningar och ett, i bästa fall, mediokert stående game. Han är tuff och svingar gärna men hans slag är både långsamma och enkla att se. Hans game går till stor del ut på att få tag på motståndaren, clincha och sedan dra med sig denne till marken där Oleinik har ett övertag. Det är högst oklart om det kommer lyckas mot Hunt som inte är helt enkel att ta ned. Om Hunt lyckas hålla det stående så är det bara en tidsfråga innan det tar slut. Oleinik har inte en chans i det stående. Vinnare Mark Hunt – odds 1.50 Mobilebet. 

Mobilebet har ett fint erbjudande för alla nya kunder, sätt in 200kr få 800 kr att spela för .
Ta del av kanonebrjudandet här

205 lbs.: Jan Blachowicz (1.91) vs. Nikita Krylov (1.83) Unibet

Jan Blachowicz (22-7) är en erfaren och mycket wellrounded fighter. Han är svartbälte i bjj och har ett stabilt stående game. Han har ett UFC-record på 5-4 och har varit ganska ojämn. På senare tid har han dock skärpt till sig och står just nu på 3 raka vinster mot bra motstånd – senast besegrade han Jimi Manuwa.

Nikita Krylov (24-5) är en ukrainsk fighter som gör comeback i UFC efter fyra raka vinster utanför organisationen. Han har ursprungligen karatebakgrund och är främst en aggressiv striker. Han har dock även ett starkt markgame. Alla hans 24 vinster har kommit via avslut – 10 KO och 14 submissions.

Detta är en mycket jämn matchning. Krylov är den mer aggressive av de två och han kommer troligen pressa på för att hitta avslut. Han tenderar stundtals att vara en aning vild i det stående. Han är även offensiv på marken. Blachowicz å sin sida är en lugn och behärskad fighter med tight defensiv och bra haka. Hans markgame är troligen för stabilt för att Krylov ska kunna submitta honom. I denna match up tror vi på polacken. Han håller det tight över tre ronder för en poängseger. Vinnare Blachowicz – odds 1.91 Unibet. 

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Shamil Abdurakhimov vs. Andrei Arlovski

265 lbs.: Shamil Abdurakhimov (1.80) vs. Andrei Arlovski (2.00) Betfair

Andrei Arlovski (27-16) är en veteran i ordets sanna bemärkelse. Den f.d. tungviktsmästaren tävlade för första gången i UFC i november år 2000. Han är en wellrounded fighter men är mest känd som en giftig striker och KO-artist. På senare har det gått ganska dåligt för ”Pitbull”. Han lyckades förvissa bryta en fem matcher lång förlustsvit och plocka hem två raka segrar, men i sin senaste match förlorade han mot Tai Tuivasa.

Shamil Abdurakhimov (18-4) är en striker med bakgrund inom Wushu Sanda (Sanshou). Han tränade även brottning under sin skoltid. Han är en teknisk striker med tät defensiv och är svår att hitta luckor på. Han har ett UFC-facit på 3-2 och besegrade i sin senaste fight den mediokre Chase Sherman. I matchen innan dess ställdes han mot tuffare motstånd – Derrick Lewis – men det slutade med förlust via TKO. Även om hans vinster i UFC har kommit mot motstånd av lite sämre kvalitet så har han visat upp ett ganska stabilt game. Detta är sannolikt en ganska jämn matchning mellan två jämnbra strikers. Vi har dock lite större tilltro till Abdurakhimovs haka och han är tillräckligt disciplinerad för att inte fastna på rygg under Arlovski. Det räcker till en poängseger för dagestaniern. Abdurakhimov som vinnare – odds 1.80 Betfair.

Ta del av Betfairs fina erbjudande där ni får 100% bonus upp till 1000kr på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

170 lbs.: Thiago Alves (4.80) vs. Alexey Kunchenko (1.20) Bet365

Thiago Alves (27-12) tillhör det gamla gardet och är en riktig UFC-veteran. Han har tävlat i UFC sedan 2005 och han är en aning sliten av alla års tävlande. Alves är i grunden en giftig striker med thaiboxningsstil. Han är teknisk och har bra kraft i såväl slag som sparkar. Skador och motgångar i buren har tyvärr präglat hans karriär på senare tid. Han befinner sig i slutet av karriären och har blivit något av en ’gatekeep’ i mittenregionen av viktklassen.
Alexey Kunchenko (18-0) är en obesegrad och mycket intressant rysk fighter. Även han har thaiboxningsbakgrund och är en kompetent striker. Han är teknisk och kraftfull med hela 13 avslut via KO. Det är ett tufft test att ställas mot en så erfaren fighter som Thiago Alves i sin UFC-debut. Kunchenko har dock gedigen erfarenhet och har prövats mot tufft motstånd. Han bör alltså vara redo för utmaningen.
Vi tror på den ryske talangen. Hunger, aggressivitet och mindre slitage ger honom ett litet övertag gentemot veteranen Alves. Vinnare Kunchenko – odds 1.20 Bet365.

Ta del av Bet365 fina erbjudande där ni får 100% bonus upp till 1000kr på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *