UFC Phoenix: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik

Författare: Ralph Nordahl

Publicerad: 2019-02-16 00:00

UFC Phoenix Matchkort

Natten till måndagen kommer UFC att återvända till Phoenix, Arizona där vi nu får se årets fjärde UFC-gala. Vi kommer då få se en tidigare tungviktsmästare återvända till oktogonen efter en lång frånvaro.

Cain Velasquez är tillbaka – möter Francis Ngannou

Den forne tungviktsmästaren Cain Velasquez (14-2) kommer denna gala att till slut återvända till oktagonen efter att ha kurerats för benutväxter. Han gick sin senaste match mot Travis Browne i juli 2016 där han vann genom TKO i första ronden. Tungviktstiteln erövrade han för första gången 2010 när han knockade Brock Lesnar i första ronden. Direkt efter detta förlorade han dock titeln till Junior dos Santos men lyckades vinna tillbaka titeln och sedan försvara den mot densamme innan han förlorade den till Fabricio Werdum i juni 2015.

Han kommer i sin comeback få mycket tufft motstånd när han ställs mot den pånyttfödde Francis Ngannou (12-3). Ngannou kommer senast ifrån en mycket imponerande seger mot Curtis Blaydes som han besegrade genom TKO efter endast 45 sekunder. Innan detta hade han dock en tuff period bakom sig där han förra året utmanade Stipe Miocic  om titeln i januari, men blev totalt dominerad och förlorade genom enhälligt domslut.  Fransk-kameruniern såg sedan ut att ha ett stukat självförtroende när han efter detta förlorade mot Derrick Lewis i en match som beskrivits som den tråkigaste tungviktsmatchen någonsin.

Vi hoppas nu att båda herrarna kan visa sig från sin bästa sida.

Matchen mellan Cain och Francis är svåranalyserat just på grund av att Cain varit borta så länge. Eftersom spelbolagen ändå valt att sätta Velasquez som tror de på att effekterna av frånvaron inte ska bli så starka. Eftersom frågetecknen för just Velasquez ändå är många och Ngannou alltid bara är en träff från en seger så går vårt tips till fransmannen. Vill ni öka på oddset så är spel på KO/TKO/DQ ett fint spel.

Unibet håller Velasquez som favorit till 1.60 medan Ngannou ger 2.35 gånger pengarna.

Mobilebet håller Velasquez som favorit till 1.42 medan Ngannou ger 2.80 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips

Superjämn lättviktsmatch i galans co-main event

I galans co-main event kommer vi få se de båda lättviktarna Paul Felder (19-4) och James Vick (15-2) försöka klättra uppåt i den oerhört konkurrenskraftiga lättviktsklassen. Båda herrarna kommer från två förluster och är hungriga att revanschera sig.

Den 10:e rankade Vick hade endast en förlust i karriären när han i sin senaste match ställdes mot toppnamnet Justin Gaethje. Det hela slutade dock med en knockoutförlust i första ronden. Felder å sin sida befann sig i en 3-matchers vinstsvit när han senaste ställdes mot Mike Perry. Felder har hittills fightats inom weltervikt och går nu ner en viktklass. Det ska bli intressant att se hur han klarar det.

Spelbolagen ser detta som en väldigt jämn match. Det finns faktorer som talar för båda. Vårt tips är ändock att Vick tar hem det. Han har trots allt ett jämnare record och verkar allt jämt mer hungrig än Felder.

Unibet håller Vick som knapp favorit till 1.90 medan Felder ger 1.90 gånger pengarna.

Mobilebet erbjuder både Vick och Felder till 1.90 gånger pengarna.

Betfair erbjuder både Vick och Felder till 1.90 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips

Det övriga matchkortet

Denna gala kommer även bjuda på intressanta matcher mellan de topprankade stråviktarna Cynthia Calvillo och Cortney Casey.  På underkortet får vi även se den topprankade bantamviktarna Jimmie Rivera och Aljamain Sterling mötas i en match med mycket spelvärde.

Spelbolagen håller Rivera som favorit – med all rätt sett till ranking och meritlista. Rivera har slagit de tuffare namnen och visat mest mognad inne i buren. Däremot är Sterling en mer avslutsvänlig fighter som har mer verktyg till att få stopp på sina motståndare. Frågan är om han kan överlista Rivera? Vi tror inte på det. Rivera vinner matchen på poäng.

Unibet håller Rivera som favorit till 1.67 medan Sterling ger 2.20 gånger pengarna.

Mobilebet håller Rivera som favorit till 1.66 medan Sterling ger 2.20 gånger pengarna.

Betfair håller Rivera som favorit till 1.61 medan Sterling ger 2.25 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips

MATCHKORTET

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med starttider för respektive kort och odds från Unibet.

HUVUDKORT (Startar kl. 03:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 01:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 23:30 och sänds på Fight Pass)

Nedan kan ni se intressant statistik om galans matcher:

Francis Ngannou vs Cain Velasquez UFC Phoenix

James Vick vs Paul Felder UFC Phoenix