in , ,

Speltips: Anthony Pettis varnar för Tony Fergusons brottning – vinner Ferguson på domslut?

I nattens co-main event på UFC 229 i Las Vegas möts de topprankade lättviktsstjärnorna Tony Ferguson och Anthony Pettis. De båda har tidigare haft bältet men sedan dess blivit av med den.

Detta är en väldigt intressant match i skuggan av huvudeventet som består av en dundermatch mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor. Du kan läsa mer om den matchen och UFC 229 om du klickar här.

Ferguson favorit enligt spelbolagen

Enligt spelbolagen är Ferguson en ganska klar favorit. På Unibet får man till exempel 1.28 på att han vinner matchen medan vinst för Pettis ger 3.60. Båda fighters är kända för att vara väldigt skickliga stående men som också besitter en bred arsenal när det kommer till grappling och submissions. En annan faktor som många inte pratar om är att Ferguson faktiskt har en meriterande brottarbakgrund. Han använder den sällan men har det i bakfickan vid behov.

I en intervju i veckan berättar Pettis att han tror Ferguson kommer att försöka brotta ner honom.

I think this guy’s gonna get hit a lot, but I know he’s gonna try wrestling. I mean I know his knee’s not 100%, he’s not gonna stay in striking range a long time, we’re gonna end up on the ground. I feel like it’s either gonna be a submission based off a clip on the feet, or I’m gonna catch his ass with something big.

Odds på att Ferguson vinner på domslut

Pettis kan ha rätt – i alla fall delvis. Varken Pettis eller Ferguson är lätta att dra ut på lås eller strypningar. Pettis har bara förlorat på submission en gång av 28 matcher medan Ferguson också bara förlorat på samma sätt en gång i karriären under totalt 26 matcher.

Börjar Ferguson använda sin brottning, som tidigare varit Pettis akilleshäl, så kan detta bli en match som går tiden ut. Om så sker är det mest troliga att Ferguson vinner på poäng.

Unibet erbjuder 2.50 på att Ferguson vinner på domslut.

Hos Mobilebet är oddset 2.30 medan Betfair ger 2.67.

Högsta oddset hittar du på Bet365 där poängseger för Ferguson ger hela 2.80 gånger pengarna.

Tror du matchen slutar med avslut? Kika då gärna in den här artikeln från tidigare i veckan för att se oddsen. 

Missa inte årets bästa kampanj där man får en exklusiv t-shirt samt 100X i odds på Conor samt 60X i odds på Khabib. Den kampanjen får ni inte missa! Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *