in , ,

Speltips: Claudia Gadelha är kraftig favorit mot Nina Ansaroff – se oddsen

UFC 231 är en fullspäckad gala och hajpen inför matchkortet är maximal. Huvudmatchen för eventet står mellan Max Holloway och Brian Ortega, där fjäderviktsbältet står på spel. Mer om den matchen kan du läsa här.

Några matcher ner på huvudkortet återfinns en annan, mindre profilerad men högst relevant, match i damernas stråviktsdivision. Brasilianskan Claudia Gadelha mot amerikanskan Nina Ansaroff.

Gadelha har varit i toppen ganska länge nu och även fått chansen att utmana om bältet mot dåvarande mästaren Joanna Jedrzejczyk. Då gick hon dock inte hela vägen och med en jämn poängseger senast mot Carla Esparza ser 29-åringen nu fram mot att jobba sig tillbaka till en ny titelmatch.

Hennes motståndare, Ansaroff, inledde sin UFC-karriär något skakigt 2014 med två raka förluster. Sedan dess har 33-åringen vänt på steken och kan idag stoltsera med tre raka vinster mot namn som Angela Hill och Rando Markos. Men mest känd är kanske Ansaroff för att vara flickvän till UFC-mästaren Amanda Nunes.

Gadelha har svartbälte i BJJ

Ansaroff kan betraktas som en komplett fighter utan något som riktigt sticker ut. Om det är något särskilt område som hon gör sig bäst inom så är det i så fall i det stående.

Gadelha har i sin tur sin absoluta största fördel inom grapplingen. Brasilianskan innehar svart bälte i BJJ och kanske den fighter inom damernas stråvikt som behärskar just grapplingen bäst. Men som hon redan visat mot Jedrzejczyk har även hennes striking utvecklats till en respektabel nivå.

Stor fördel för brasilianskan

Enligt spelbolagen så är det Gadelha som bör ta hem den här matchen. Hon är en klar favorit, vilket är givet sett till båda fighters egenskaper och tidigare meriter. Får Gadelha ner Ansaroff på marken så lär det bli en enkel affär för henne, men lyckas Ansaroff hålla fighten stående kommer det bli en jämnare batalj.

Seger för Gadelha är helt klart det bästa och mest troliga valet.

Unibet håller Gadelha som favorit till 1.32 medan Ansaroff ger 3.25 gånger pengarna.

Mobilebet håller Gadelha som favorit till 1.30 medan Ansaroff ger 3.35 gånger pengarna.

Betfair håller Gadelha som favorit till 1.30 medan Ansaroff ger 3.40 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *