UFC 231: Fördel för Max Holloway i matchen mot Brian Ortega enligt spelbolagen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-15 00:00

2018 börjar närma sig mot sitt slut och det är bara en handfull stormatcher kvar. Vi har bland annat Daniel Cormier vs Derrick Lewis i New York den 4 november, Jon Jones vs Alexander Gustafsson samt Cris Cyborg vs Amanda Nunes i Las Vegas den 29 december. Men på UFC 231 i Toronto den 8 december vankas det dessutom titelmatch i fjädervikt mellan mästaren Max Holloway och utmanaren Brian Ortega.

Matchen har varit inbokad förr och förhoppningsvis blir den av den här gången. De båda skulle redan ha mötts på UFC 226 tidigare i somras men bara dagar innan matchdagen så visade Holloway oroväckande symtom som yrsel och trötthet. Detta ledde till att matchen ställdes in.

Holloway har haft ett skadedrabbat år. 26-årige hawaiianen gick senast match i december förra året då han slog ut José Aldo tredje ronden för en andra gång. Han har trots sin låga ålder tävlat i UFC sedan 2012 och kan stoltsera med 19 segrar och 3 förluster. Holloways senaste torsk kom 2013 då han dominerades av den då mindre kände Conor McGregor.

Titelutmanaren Ortega har ett helt fläckfritt record på 14 segrar. Amerikanen är 27 år gammal och har fightats i UFC sedan 2014. Hans senaste seger kom mot Frankie Edgar på knockout redan i den första ronden.

Fördel mästaren enligt oddsen

Enligt oddsen som är släppta till matchen så kommer det bli en jämn affär. Inte så konstigt då både dominerat fjädervikten på varsitt håll. Tittar man på de bådas record så är det fördel Holloway. Han har slagit de flesta av de topprankade. Ortega har dock fördel i att han varit mer aktiv och inte haft några hälsoproblem bakom sig i närtid.

Holloway är framförallt en stand up-fighter som kan värva ihop slag- och sparktekniker som ingen annan. Han har en väldigt bra kondition och lång räckvidd. Ortega är mer av en brawler när det kommer till det stående. Hans expertis återfinns inom grapplingen där han kanske är hela UFC:s farligaste avslutar på lås och strypgrepp.

Unibet erbjuder Holloway till 1.68 och Ortega till 2.10.

Betfair ger 1.80 för Holloway medan Ortega ger 2.00.

Mobilebet kan du spela Holloway till 1.71 och 2.10 på Ortega.

Se fler av våra MMA speltips