3 anledningar till varför Cris Cyborg vs Amanda Nunes går till domslut

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-24 00:00

UFC avslutar året på ett riktigt starkt sätt med lördagens stora gala. Två bälten står på spel på UFC 232 och i galans delade huvudevent gör Cris Cyborg och Amanda Nunes upp om det ena.

Ta del av vårt speltips inför matchen mellan Cyborg och Nunes genom att klicka här.

Som ni kan läsa i den artikeln så är det väldigt förståeligt att spelbolagen favoriserar Cyborg så klart som oddsen ändå antyder. Men spelmöjligheterna är många och hittar man inte ett bra vinnar-spel så finns det andra faktorer man kan satsa på. Ett sådant möjligt spel är hur matchen kommer att sluta, det vill säga knockout, submission eller domslut.

Jag tror starkt på att matchen går alla fem ronder. Oavsett vinnare. Här har ni tre anledningar till varför.

1.Mycket står på spel

Den här matchen har trissats upp något enormt och pressen på de båda är oerhört stor. Största pressen är dock på Cyborg eftersom hon innehar favoritskapet. Men Cyborg är en mycket intelligent fighter och har utvecklats en hel del från sina tidigare år då hon var mer på offensiven.

Så länge Cyborg upplever sig vara i ledning på poäng kommer hon inte ta allt för stora risker. Och för Nunes del så tror jag hon kommer vara nöjd så länge hon inte tar allt för mycket skada.

2.Båda är tuffa

Att Cyborg och Nunes är två tuffa tjejer råder inga tvivel om. Prestigen är enorm och det kommer krävas väldigt mycket för att någon ska öppna upp sig ordentligt och ta risker. Men framför allt kommer det krävas mycket för att få stopp på dem. Varken Nunes eller Cyborg är direkt kända för att ge sig till vika när händelserna går emot dem.

3.Tidigare matcher

Varför spekulera ur ingenting när man kan se på tidigare matcher där båda fighters varit involverade. Rent tekniskt så är det stor chans att matchbilden kommer likna den som utspelade sig i Cyborg vs Holm samt Nunes vs Shevchenko. Båda matcherna var något avvaktande och oerhört taktiska. Framför allt gick båda matcherna till domslut.

Vad ger då spel på att matchen går till domslut?

Unibet erbjuder 2.65 gånger pengarna för spel på domslut.

Betfair erbjuder 2.80 gånger pengarna för spel på domslut.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips