Se odds för Jon Jones vs Alexander Gustafsson – spås bli jämnare match

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-13 00:00

Fem har passerat sedan Alexander Gustafsson mötte och nästan besegrade Jon Jones på UFC 165 i Toronto hösten 2013. En returmatch har sedan dess hela tiden varit nära men senaste två ären har många varit tveksamma på om Gustafsson skulle få en ny chans.

Jon Jones fick sitt USADA-straff tidsbestämt för ett par veckor sedan och har sedan dess letat efter en comebackmatch. Och Gustafsson har provocerat Jones på sociala medier för att få amerikanen att acceptera en match mot just honom. Tidigare i veckan stod det klart att Gustafsson lyckats med sina försök.

Jones och Gustafsson kommer att mötas på UFC 232 i Las Vegas den 29 december. Matchen går i lätt tungvikt och i potten står bältet. Det innebär alltså att nuvarande mästaren Daniel Cormier fråntas bältet.

Mycket jämnare odds den här gången

Första gången Jones och Gustafsson möttes var svensken en väldigt stor underdog. Jones som då, precis som nu, var ansedd som den bäste någonsin förutspåddes få en lätt resa mot Gustafsson. Spelbolagen erbjöd då odds på cirka 7.60 för Gustafsson medan Jones gav så lite som 1.10.

Men den här gången är oddsen jämnare. Och det är inte så konstigt att förstå då första matchen var så jämn. Men det finns även andra frågetecken kring Jones form och frågan är hur senaste årens alla kontroverser påverkat hans tävlingsförmåga.

Unibet erbjuder 3.15 gånger pengarna för spel på Gustafsson medan Jones ger 1.33.

Betfair erbjuder lite högre odds på Gustafsson till 3.25 och 1.33 för Jones.

Se fler av våra MMA speltips