Speltips: Kan Andrei Arlovski hålla kylan mot Walt Harris? Se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-26 00:00

Mycket av fokus inför UFC 232 har landat på Jon Jones och Alexander Gustafsson. Att fallet är så är inte märkligt. Det finns dock flertalet andra mycket spännande matcher att se fram emot på samma matchkort.

En sådan fight är tungviktsmötet mellan forne titelhållaren Andrei Arlovski och Walt Harris.

Arlovski har haft en mycket lång karriär som innehåller många dalar som toppar. Arlovski gjorde UFC-debut för över 18 år sedan och närmar sig sakta pensionen. Ryssen har nämligen förlorat 7 av sina 9 senaste matcher. En seger på lördag är direkt nödvändig för hans fortsatta varande i UFC.

Harris är med sina 35 år inte direkt en yngre förmåga men han har betydligt mindre rutin från den stora scenen. I UFC har Harris både blandat och gett. Totalt 9 matcher har det blivit varav fem slutat med förlust. Senast, i juni på UFC Fight Night 131, gick han dock segrande ur mötet mot Daniel Spitz. En match han vann på knockout i andra ronden.

Arlovski måste hålla kylan

Den här matchen lär utspela sig stående. Arlovski är den klart mer erfarne och tekniske av dem två medan Harris i sin tur har knockout-kraften på sin sida. Kan Arlovski hålla kylan ser hans möjligheter till seger väldigt goda ut men som vi sett tidigare har han en tendens att bli skakad i sina matcher. Det bådar inte så gott med tanke på att Harris samtliga segrar kommit via avslut stående.

Fightens utgång kommer till stor del handla om huruvida Arlovski kan hålla sig på tryggt avstånd och plocka isär amerikanen med tekniska kombinationer. Utvecklas matchen till ett ”brawl” så lär Harris ta hem det.

Bra chansspel

Spelbolagen har valt att lägga favoritskapet på Harris. Och även om man förstår varför så det helt klart värt att chansspela på Arlovski. Av ovannämnda skäl är matchens hans att vinna bara han håller sig till en smart ”gameplan” och inte lockas in i riskfyllda slagväxlingar.

Spel på Arlovski är en chansning värd att ta.

Unibet håller Harris som favorit till 1.66 medan Arlovski ger 2.20 gånger pengarna.

Mobilebet håller Harris som favorit till 1.57 medan Arlovski ger 2.35 gånger pengarna.

Betfair håller Harris som favorit till 1.61 medan Arlovski ger 2.25 gånger pengarna.

Vi har samlat alla monsterkampanjer för UFC 232 på en och samma sida. Ta del av det här.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips