Speltips: Kommer Carlos Condit bryta sin förlusttrend? Se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-24 00:00

Kan Carlos Condit ta sig tillbaka till sitt forna jag? Hur kommer flytten till weltervikt att se ut för Michael Chiesa. Det är två väldigt bra frågor inför matchen mellan Condit och Chiesa på UFC 232.

Condit har varit en actionfighter som underhållit MMA-publiken i över tio år. Men på senare tid har 34-åringen haft svårt att få ihop det inne i buren. Bland annat på grund av skador men också på grund av tuffa matcher. Condit har inte vunnit en fight sedan 2015 och har just nu fyra raka förluster bakom sig. Senast han gick match var i april då han blev utstrypt av Alex Oliveira.

Chiesa har i flera år tävlat som lättviktare, men efter upprepade svårigheter med bantningen inför match så väljer han nu att kliva upp i vikt. Beslutet togs efter förlustmatchen mot Anthony Pettis.

Har visat svagt nedtagningsförsvar

Den här fighten är en klassisk sådan. En striker i Condit mot grapplern Chiesa. Även om det är Chiesa som nyligen fightats i lättvikt och tar klivet upp så kommer han vara minst lika stor. Kan Condit hålla matchen stående så är det hans match, men däremot har han visat svagt nedtagningsförsvar tidigare vilket kan komma Chiesa till gagn.

Det som talar för Condit är hans varierande och mycket rörliga boxning och sparkgame. Condit är också den typen av fighter som vet hur man avslutar en match. Bara två av hans 30 segrar har nämligen kommit på poäng.

Chiesa tippas vinna

Oddsen är på Chiesas sida, och förklaringen bakom det torde handla om att han varit den betydligt mer aktiva fightern samt det faktum att Condit haft svårt mot brottare/grapplers. Men för alla som följt Condit så kan man aldrig räkna ut honom.

Eftersom oddset för seger för ”The Natural Born Killer” är över två gånger pengarna så är det värt att lägga en slant på honom på chans.

Unibet håller Chiesa som favorit till 1.53 medan Condit ger 2.50 gånger pengarna.

Mobilebet håller Chiesa som favorit till 1.52 medan Condit ger 2.45 gånger pengarna.

Betfair håller Chiesa som favorit till 1.57 medan Condit ger 2.37 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips