3 sämsta händelserna från nattens UFC 235

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-03-03 00:00

Det fanns en hel del godbitar på UFC 235 som är värda att ta med sig och spara i minnesbanken. Du kan läsa mer om dessa här. Men långt ifrån allt var faktiskt super från nattens event i Las Vegas.

MMABetz har summerat vad som var mindre bra med UFC 235.

1.Den sovande mästaren

Tyron Woodley hade ett tufft test framför sig i Kamaru Usman. Det visste alla. Att Usman kunde vinna var inte heller någon större chock men det var på sättet han vann. Woodley såg inte ut att vara vaken under större delen av alla fem ronder.

Den nu avsatte welterviktsmästaren blev fullständigt dominerad. Vi som kommit att uppskatta Tyron fick inte se ett skvatt av hans goda kvalitéer.

2.Felaktiga domslutet

Ben Askren gjorde sin efterlängtade UFC-debut och ställdes mot veteranen Robbie Lawler. Matchen var sevärd så länge den varade. Lawler inledde väldigt starkt och skakade Askren rejält och var nära ett avslut eller två.

Askren höll sig dock lugn och kopplade ett strypgrepp som alla såg inte riktigt satt. Men domaren Herb Dean missbedömde situationen helt och valde att bryta matchen då han trodde Lawler förlorat sitt medvetande. Så var det alltså inte utan den förre mästaren reste sig snabbt upp och protesterade. Tråkigt för alla inblandade parter minst sagt.

3.För överlägsen?

Vi har listat Jon Jones dominanta insats mot Anthony Smith som en höjdpunkt från UFC 235. Men samtidigt var matchen långt ifrån så sevärd som den borde vara på den här nivån. Jones är helt enkelt för duktig och ibland kändes matchen mer som sparring än på liv och död.

Smith hade absolut inget att ge.  Eftersom Jones aldrig heller gick in för att avsluta så blev matchen en lång och segdragen process till ett givet domslut.

Se fler av våra MMA speltips