in , ,

3 sämsta händelserna under nattens UFC 234

UFC:s första PPV-gala för 2019 blev nog inte som man tänkt och hoppats på. När det igår stod klart att titelmatchen mellan Robert Whittaker och Kelvin Gastelum skulle bli inställd på grund av skada på mästaren Whittaker så blev en svag gala ännu svagare.

Många hade redan innan skadan på Whittaker påpekat det faktum att matchkortet för UFC 234 bara innehöll två högkvalitativa matcher.

Det fanns en hel del ljusglimtar från galan men också en del mindre bra saker.

MMABetz har listat de tre sämsta med gårdagens event.

1.Whittakers otur fortsätter

Robert Whittaker har trots sin unga ålder haft upprepade skador som tvingat honom till längre vila. Att tvingas göra ett avhopp från en fight är en sak. Att göra det samma dag som matchen ska ske är en helt annan. Mellanviktsmästaren hade alltså gått igenom tufft träningsläger och bantat ner sig för att vakna upp med smärtor från ett bråck. På detta så gick matchen på hemmaplan och hans chans att glänsa inför sina landsmän.

Synd för både Whittaker och fansen.

2.Kvalitén på matchkortet

Det är helt ofattbart att gårdagens gala var en PPV-gala. Det var knappt rankade fighters på detta matchkort. Att fighters som Nadia Kassem och Marcos Mariano ens fick tävla på huvudkortet är undermåligt. UFC har helt enkelt för många galor som många redan konstaterat.

3.Dana White felaktiga påhopp på domare

Efter galan kritiserade White domaren Marc Goddard för hans agerande i matchen mellan Jimmy Crute och Sam Alvey. Han menade att Goddard bröt matchen för tidigt. Alvey var väldigt upprörd efteråt och det är förståeligt. Visst, domaren kunde låtit det fortgå lite till. Men någon skandal var det absolut inte.

När White i egenskap av MMA-världens mäktigaste man går ut och totalsågar Goddard så är det inte bara fel men det skapar också inflation för mer nyanserad kritik mot verkliga domarmisstag.


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *