in , ,

4 orsaker till varför man valde att ställa in UFC 233

Att UFC 233 är inställd har det redan rapporterats om. Galan skulle ha ägt rum i Kalifornien den 26 januari men då UFC hade flertalet problem med eventet redan från start så valde man överraskande nog att slopa den helt och hållet.

Vilka var då anledningarna till att UFC 233 ställdes in? MMABetz har listat fyra möjliga orsaker bakom beslutet.

1.Avsaknaden av stora matcher

Att det inte riktigt fanns några stora matcher på matchkortet är kanske den främsta anledningen till att galan ställdes in. Det var tänkt från början att TJ Dillashaw och Henry Cejudo skulle göra upp om bantamviktstiteln på UFC 233, men när den matchen väl flyttades till debutgalan på ESPN+ så blev situationen ohållbar.

2.Mer fokus på första ESPN-galan

Nu när 2018 kommit till sitt slut inleds en ny UFC-era i kanalen ESPN. Första galan som äger rum i nya kanalen sker den 19 januari. Genom att ställa in UFC 233 kunde man istället fylla på ESPN-galan med flera tunga namn.

3.Skador

Förutom den tilltänkta huvudmatchen som flyttades så drabbades UFC 233 även av avhopp från Dominick Cruz. Den forne mästaren skulle ha mött John Lineker, och när matchen skrotades så blev en redan tunn gala ännu tunnare.

4.Konkurrensen från Bellator

Det var inte bara UFC 233 som planerades att äga rum den 26 januari. Samma kväll har också Bellator en av sina större galor där legendaren Fedor Emelianenko ska möta Ryan Bader i finalen av fjolårets tungviktsturnering. Med tanke på bristen på stjärnor på UFC 233 så hade konkurrensen från Bellator 214, som för övrigt sänds gratis på TV, varit förödande.

Smart drag då försäljningen av PPV:s för UFC 233 förmodligen hade blivit rekordlåg.


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *