in , ,

De tre sämsta händelserna under UFC Fight Night 142

Under natten mot söndag arrangerades flera stora galor – och en av dessa var UFC Fight Night 142 som gick av stapeln i Adelaide, Australien. Det fanns mycket från kvällen som är värda att lyfta upp i positiv bemärkelse – men också en del som negativt.

För er som missade galan kommer här en sammanfattning av de tre sämsta händelserna från galan.

Pedros brist på fight-IQ

Det här var kvällen då hemmasonen Tyson Pedro skulle på allvar ta en plats inom topp-tio i rankningen för lätt tungvikt. Och för motståndet stod en sårad Mauricio “Shogun” Rua som ser ut att närma sig en pension. Att oddsen var kraftigt fördelade till Pedros fördel var också ett tydligt tecken på att detta var Pedros match redan från start. Men precis som i tidigare matcher visade Pedro upp en oerhört svajig nivå av fighting. Framför allt saknas en hög grad av fight-IQ, vilket var en av stora anledningarna till att Pedro förlorade.

Två raka förluster för 27-åringen som får det tufft att bygga upp sig igen.

Tuivasa slarvade rejält

Den unge tungviktstalangen Tai Tuivasa var i bra läge att avancera i sin karriär. Han slog i sin senaste match tuffe Andrei Arlovski och fick nu chansen att kliva upp ett hack till för att möta Junior dos Santos. Det började bra och Tuivasa fick JDS skakad och skadad tidigt. Men istället för att vara metodisk och jobba fram ett avslut så gick han “all in”. Att gå “all in” för ett avslut kan fungera mot mindre duktiga motståndare men mot en veteran som JDS är det en mycket dålig strategi.

Brassen dos Santos lyckades utnyttja Tuivasas hänsynslöshet och vann klart på knockout. Tuivasa för övrigt första förlust i karriären.

Hunt har slutat jaga

Mark Hunt har kanske inte varit den brutalt farlige tungviktaren som vi kommit att minnas honom som. Men mot Justin Willis mötte Hunt en motståndare som han hade alla möjligheter att prestera bra mot. Istället för att vara aktiv och arbeta tekniskt såg Hunt mest väldigt ointresserad ut.

Enligt spekulationer så var detta Hunts sista match på UFC-kontraktet och kanske var detta orsaken till hans ovilja till vara mer aktiv.


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *