in , ,

Det bästa och sämsta från The Ultimate Fighter 18-finalen

Under natten till fredags hölls The Ultimate Fighter-finalen för säsong 28 i Las Vegas. Galan var av särskilt intresse för oss svenskar då Helsingborgs egne Pannie Kianzad gjorde upp i damernas finalmatch mot Marcy Chiasson.

För den som missade galan kommer här en sammanfattning av det bästa och sämsta med galan.

Det bästa

Kamaru Usman visar att han är på allvar och ett namn för toppen i weltervikt. Visst slog han tuffe Demian Maia i sin senaste match men Maia är inte den han var för några år sedan. Nu så visade han sig vara lika, om inte mer, dominant mot väldigt svårslagne Rafael dos Anjos. Fem ronder av total dominans och det var aldrig något snack om att Usman var den bättre. Nigerianen är en given titelutmanare under 2019.

Roosevelt Robert är långt ifrån en stjärna – ännu. Men efter i natt lär han ändå bli ihågkommen för sin helt otroliga giljotin. Motståndaren Darrell Horcher lär vara rejält känslig runt nacken

Det sämsta

Pannie Kianzad fick se sig besegrad mot Marcy Chiasson. Det var helt enkelt inte svenskans kväll. Pannie hade svårt att komma in i en bra rytm och blev redan från inledningen en aning defensiv. Chiasson tilläts kontrollera Pannie mot buren innan hon i andra ronden vann på submission. Tråkigt för Pannie.

Domaren Yves Lavigne var inte alls på tårna under matchen mellan Joseph Benavidez och Alex Perez. Det var efter ett par minuter av första ronden som Benavidez lyckades ta bra position på marken och landa flera tunga slag. Perez såg försvarslös ut och domaren Lavigne gick in för att bryta – men ångrade sig när Perez vaknade till och gick för en ”singel leg-takedown”. Detta trots att han redan lagt sina händer på Benavidez. Som tur var lyckades Benavidez skaka av sig den märkliga situationen och få till ett avslut en liten stund senare.


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *