Speltips: Bra odds på Jose Aldo – är underdog mot Renato Moicano

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-29 00:00

Den förre detta UFC-mästaren och framtida ”hall of fame”-fightern Jose Aldo gör comeback i buren under helgens UFC Fortaleza. Aldo ställs mot talangfulle Renato ”Moicano” Carneiro och en seger kan mycket väl leda till en ny titelchans mot Max Holloway i fjädervikt.

Många trodde Aldo hade tagit slut efter hans två raka förluster mot samme Holloway. 32-åringen har tävlat på högsta nivån i över ett decennium och visat en nedåtgående kurva vad gäller prestation. Därför kom det som en mindre överraskning när Aldo besegrade pånyttfödde Jeremy Stephens i juli förra året. Aldo vann den matchen på teknisk knockout efter ett mycket snyggt placerad kroppslag.

Generationsfight

Trots Aldos seger i föregående match så har han bara vunnit två av sina fem senaste. En seger mot Moicano är ett måste för att hans aktier ska hålla fortsatt hög kurs. ”Scarface” närvarande record är 27 segrar och 4 förluster.

Motståndaren på lördag, Moicano, har sex UFC-matcher under sitt bälte. Han har ett record på 13-1, där enda förlusten kom mot Brian Ortega för 1,5 år sedan.

Matchen mellan Moicano och Aldo är, trots att Moicano ändå är 29 år gammal, något av en generationsfight.

Moicano har många bra egenskaper som han kommer ha fördel av i helgens match. Hans längd och striking på distans kan skapa problem för Aldo – som vi sett prov på tidigare. För Aldo gäller det att sätta tonen i matchen från start och vara ekonomisk med sin energi.

Aldo är underdog enligt oddsen

Det är svårt att sia om den här fighten. Var Aldos föregående insats ett tecken på att han fortfarande håller på toppnivå eller var det ett undantag? Om Aldo är någorlunda nära sin högsta nivå så bör han vinna – men annars får han det svårt. Moicano har ett game som passar Aldo illa.

Notera dock att matchen bara går tre ronder vilket bör vara till Aldos fördel.

Spelbolagen tror mest på Moicano, men det är verkligen hugget som stucket. Och när det är så är det mest värt att lägga spelet på skrällen, dvs. Aldo.

Unibet håller Moicano som favorit till 1.75 medan Aldo ger 2.04 gånger pengarna.

Mobilebet håller Moicano som favorit till 1.76 medan Aldo ger 2.05 gånger pengarna.

Betfair håller Moicano som favorit till 1.80 medan Aldo ger 2.00 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips