in , ,

Speltips: Därför förlorar Donald Cerrone mot supertalangen – se oddsen

Till helgen väntar UFC:s första gala på ESPN. Galan hålls på Barclays Center i Brooklyn och toppas av en titelmatch i flugvikt mellan Henry Cejudo och TJ Dillashaw.

Eventet är fullproppad av bra matcher. Bland annat får vi se omåttligt populäre Donald Cerrone ta sig an den hajpade talangen Alexander Hernandez.

Matchen mellan Cerrone och Hernandez kommer gå i lättvikt, vilket innebär att “Cowboy” alltså återvänder till divisionen efter flerårigt äventyr i weltervikt. Även om Cerrone visat tecken på en nedåtgående formkurva de senaste två åren så vann han övertygande senast när han mötte Mike Perry tidigare i november. Den 35-årige veteranen har i dagsläget ett record på 34 segrar och 11 förluster.

Motståndaren Hernandez spås en lysande framtid. Han gjorde sin UFC-debut för snart ett år sedan och överraskade alla när han knockade stabile Beniel Dariush redan i den första ronden. Sedan dess har 26-åringen även slagit Olivier Aubin-Mercier. Hernandez är ett fysiskt praktmonster med ett proffsrecord på 10 segrar och enbart en förlust.

Styrka vs rutin

Vad ska man tro om matchen? Att Hernandez kommer vara den snabbare och starkare fightern i matchen är ett givet faktum. Den här tävlingen kommer till stor del handla om rutin och teknik mot styrka och snabbhet.

En annan fråga som är viktig att ställa sig är hur Cerrone kommer att påverkas av att behöva banta ner till -70 kg. Att han var en relativt liten welterviktare vet alla om men med åldern blir det svårare och svårare att återhämta sig fullt ut efter en tuff bantning.

Cowboy slår ur underläge

Oddsmakarna ger favoritskapet till Hernandez i den här fighten. Detta kanske är förvånande för vissa då han inte varit i närheten av att gå match mot de namn som Cerrone mött under sin karriär. Spelbolagen verkar övertygande om att Cerrone inte längre har “det” och att talangfulle Hernandez blir för svår uppgift.

Trots att man gillar “Cowboy” för sin fightingstil och attityd så kan man inte göra annat än att hålla med. Visst kan det vara klokt att chansa på Cerrone men vill man göra det säkra och mest sannolika så är det spel på Hernandez som gäller.

Unibet håller Hernandez som favorit till 1.47 medan Cerrone ger 2.60 gånger pengarna.

Mobilebet håller Hernandez som favorit till 1.50 medan Cerrone ger 2.55 gånger pengarna.

Betfair håller Hernandez som favorit till 1.53 medan Cerrone ger 2.50 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *