in , ,

Speltips: Därför kommer Francis Ngannou att knocka Cain Velasquez

När UFC 234 nu är avklarad kan vi sikta fram mot nästa gala som kommer att bli UFC:s allra första i sitt slag på den populära sportkanalen ESPN. Med anledning av detta så har UFC sytt ihop ett riktigt starkt matchkort.

Notera att galan, som arrangeras i Phoenix, Arizona, hålls på söndag och inte lördag som normalt.

Huvudmatch för UFC on ESPN kommer att bli ett tungviktsmöte mellan ex-mästaren Cain Velasquez och förre titelutmanaren Francis Ngannou. En sprakande match som där vinnaren mycket väl kan få nästa titelchans.

Inte tävlat sedan sommaren 2016

Vi börjar med Velasquez. Den 36-årige veteranen har trots att han en tid höll i bältet enligt många inte riktigt kunnat visa sitt yttersta. Orsaken till det är skador. Idel problem med tunga skador har inneburit att ex-mästaren aldrig fått någon ordning på sin karriär samt kunnat tävla mer regelbundet.

Velasquez var oerhört banbrytande när han kom upp i rankingen runt 2008 och visade att tungviktare visst kan vara tekniska och ha bra kondition. Senast vi såg honom “in action” var sommaren 2016 då han totaldominerade Travis Browne på UFC 200. Velasquez har ett record på 14 segrar och 2 förluster.

Hans motståndare Ngannou känner nog många till. Hans knockout-seger mot Alistair Overeem för snart 1,5 år sedan är en klassiker. Men när han gavs en titelchans mot Stipe Miocic så tog han rejält med stryk och därefter följde han upp det förra sommaren med en passiv insats mot Derrick Lewis.

Många trodde då att den superexplosive fightern var “slut” men hans senaste KO-vinst mot Curtis Blaydes i höstas bevisar motsatsen. Ngannou har ett record på 12 segrar och 3 förluster.

Svårt att sia om resultatet

Matchen mellan Cain och Francis är svåranalyserat just på grund av att Cain varit borta så länge. Eftersom spelbolagen ändå valt att sätta Velasquez som tror de på att effekterna av frånvaron inte ska bli så starka.

Om Velasquez är lika bra på att pressa och nöta ut sina motståndare som han varit tidigare så kommer han förmodligen ha stora fördelar. Ngannou har visat sig vara väldigt känslig för just den typen av matchplaner. Ngannou kommer med stor sannolikhet lyckas försvara de första nedtagningsförsöken och komma loss från klinchposition men kan han göra det rond efter rond?

För Velasquez gäller det att vara kall och inte blotta sin haka för mycket då det bevisligen räcker med en träff från Ngannou. För den som kan sin MMA-historia så är denna fight på förhand ganska lik trilogin mot Junior Dos Santos. En atletisk och hårdslående boxare mot en konditionsstark och pådriven brottare.

Eftersom frågetecknen för just Velasquez ändå är många och Ngannou alltid bara är en träff från en seger så går vårt tips till fransmannen. Vill ni öka på oddset så är spel på KO/TKO/DQ ett fint spel.

Unibet håller Velasquez som favorit till 1.42 medan Ngannou ger 2.80 gånger pengarna.

Mobilebet håller Velasquez som favorit till 1.42 medan Ngannou ger 2.80 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *