Speltips: Jan Błachowicz har störst chanser att vinna på lördag mot Thiago Santos

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-20 00:00

På lördag smäller det i Prag, Tjeckien, när UFC arrangerar sin första europeiska gala för 2019. Huvudmatch för galan går i lätt tungvikt mellan polacken Jan Błachowicz and brassen Thiago Santos.

Błachowicz är en fighter som möjligen saknar stjärnstatus men som kan ge alla i lätt tungvikt en tuff match. 35-åringen är inte ett helt främmande namn för svenskar då han har mött både Ilir Latifi och Alexander Gustafsson. Błachowicz har tio matcher bakom sig i UFC varav fyra är förluster. Men det är under de senaste två åren som han verkligen höjt sig. Błachowicz kommer just nu från fyra raka vinster och segrat över namn som Jimi Manuwa och Nikita Krylov. Hans record är 23-7.

Hans motståndare, Santos, tävlade länge i mellanvikt men gjorde som många andra en lyckad flytt uppåt i viktklasserna. ”Maretta” såg vi senast på UFC 231 i december när han knockade Manuwa i en sprakande tillställning. Santos record är för nävarande 20-6.

Błachowicz bör ta hem det

Den här matchen förväntas bli spännande. Vilket alltid är att förvänta när särskilt Santos går match. Santos är den betydligt mer explosive och dynamiske fightern stående medan Błachowicz är något mer teknisk. En klar skillnad återfinns dock i deras brottning/grappling-egenskaper. Där har polacken en stor fördel som han mycket väl kan utnyttja. Stående är det en betydligt jämnare match.

Många är nog överens om att Błachowicz är den duktigare fightern, fast Santos överväldigande power gör honom alltid till en möjlig vinnare i alla matcher han går.

Spelbolagen ser fighten som en 50/50-match, vilket oddsen är ett tydligt kvitto på. Eftersom Błachowicz ändå kan betraktas ha hemmaplansfördel och faktiskt slagit mer meriterat motstånd så går vår tips till honom.

Unibet erbjuder 1.90 för både Błachowicz och Santos.

Mobilebet erbjuder 1.90 för både Błachowicz och Santos.

Betfair håller Santos som favorit till 1.80 medan Błachowicz ger 2.25 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips