Speltips: Superjämnt möte mellan Mark Hunt och Justin Willis – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-27 00:00

Med två hela UFC-galor till helgen är veckoslutet full av fina matcher. På UFC Fight Night 142 som går av stapeln på lördag i Adelaide i Australien är det bland annat dags för favoriten Mark Hunt att gå match igen.

Nyzeeländaren Hunt ställs mot Justin Willis i galans co-main event. För Hunt är detta en viktig match, efter tre förluster av sina fyra senaste matcher befinner sig knockoutmaskinen i ett pressat läge. Hunt har på senare tid visat sig dödlig vilket kanske inte är så konstigt om räknar in det faktum att han till våren fyller 45 år gammal.

Motståndaren Justin Willis från USA har bara gått åtta proffsmatcher men där hela tre av dessa utspelat sig i UFC. Efter stabila segrar över medelrankade namn så tar nu 31-årige tungviktaren ett jättekliv upp för sitt hittills svåraste test.

Båda slår hårt

Både Willis och Hunt har sina specialiteter i den stående delen av MMA. Även om Willis faktiskt vunnit på submission tre gånger så är det med sina händer och ben som han är mest bekväm. Att han slår hårt är också bevisat – precis som fallet är för Hunt som enligt många experter faktiskt slår hårdast i hela UFC.

Frågan man bör ställa sig är om Hunt har tillräckligt mycket kvar i tanken för att fortsätta prestera på toppnivå. Även om Hunt förlorat många av sina senaste matcher så har han hela tiden mött meriterade namn. Willis är förmodligen Hunts mest beskedliga motståndare på många år.

En annan faktor som påverkar matchbilden är Willis brist på erfarenhet. Eftersom amerikanen tidigare inte gått en så högprofilerad match tidigare är det svårt att föreställa sig hur han antar utmaningen.

Superjämna odds

Spelbolagen har valt att sätta snarlika odds på både Hunt och Willis av ovannämnda skäl. Det verkar som att även oddssättarna har ett frågetecken för Hunts förmågor och Willis brist på erfarenhet. Om man bestämt vill satsa en slant på denna match så bör man göra det varsamt. Spel på Hunt är det säkra i det osäkra.

Unibet håller Hunt som favorit till 1.87 medan Willis ger 1.87 gånger pengarna.

Mobilebet håller Hunt som favorit till 1.90 medan Willis ger 1.83 gånger pengarna.

Betfair håller Hunt som favorit till 1.90 medan Willis ger 1.86 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips