Speltips: Svår match för David Teymur i helgen – se oddsen för seger

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-28 00:00

David Teymur vs Charles Olivera

Efter förluster för både Ilir Latifi och Alexander Gustafsson i december så är törsten för svensk framgång i UFC ganska stor. Den kan komma nu på lördag. Stockholmssonen David Teymur kommer på UFC Fortaleza att möta oerhört farlige brassen Charles Oliveira.

Teymur kom in i UFC för tre år sedan och har sedan dess skördat idel framgångar. Fem raka segrar för 29-åringen. Trots att Teymur imponerat och slagit tuffa namn som Landon Vanata, Drakkar Klose och Nik Lentz så har han ändå inte fått kliva upp så mycket i rangordningen. Därför är det med svenska ögon sett oerhört kul att han nu får möta en så respekterad motståndare som Oliveira.

Oliveira har i sin tur alla förutsättningar för att bli en riktig titelutmanare. Trots att han är lika gammal som Teymur så har han tävlat i UFC sedan 2010 i både fjädervikt och lättvikt. 29-åringens främsta styrka ligger inom BJJ men med det sagt har han dessutom en väldigt underskattad kickboxning. Oliveira är farlig inom alla aspekter och har väldigt många verktyg i sin låda. Hela 17 av hans 25 segrar har kommit på just submission. I sin senaste match besegrade brassen Jim Miller i första ronden.

Måste hålla distansen

Visst, Oliveira har bra stående men den här fighten är en klassisk striker vs grappler. Det gäller för Teymur att hålla sig undan från att bli nedtagen och försöka pricka med slag och sparkar på distans. Just denna strategi är han en mästare på har vi sett i hans tidigare matcher.

När det kommer till ren grappling är Oliveira exceptionell och det är svårt att se hur Teymur skulle hantera just denna aspekt om han hamnar på rygg. Däremot har Teymur visat bra nedtagningsförsvar och framför allt är han väldigt bra på att hålla rätt distans till sin motståndare.

Dött lopp enligt oddsen

Enligt spelbolagen är det dött lopp mellan dessa två herrar. Och vi är beredda att hålla med. En aspekt som kan ha en inverkan är det faktum att Teymur tävlar på Oliveiras hemmaplan. För de som följt Teymur så är han knappast en fighter som låter sig påverkas av den typen av omständigheter. Det troligaste scenariet är att Teymur lyckas plocka isär Oliveira på avstånd med jabbar och bra fotarbete. Oliveira är en bra grappler men ingen superbrottare och Teymurs nedtagningsförsvar är oerhört stark. Vårt tips är Teymur på domslut.

Unibet erbjuder både Teymur och Oliveira till 1.88 gånger pengarna.

Mobilebet håller Teymur som favorit till 1.86 medan Oliveira ger 1.90 gånger pengarna.

Betfair håller Teymur som favorit till 1.83 medan Oliveira ger 1.90 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips