in , ,

UFC London: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik

UFC-London MatchkortUnder lördagseftermiddagen besöker UFC den engelska huvudstaden London där flera titelaspirerande topp-fighters medverkar.

I galans main event kommer får vi se den nylige titelutmanaren Darren Till (17-1-1) ta nya tag mot titelmatcherna när han nu möter Jorge Masvidal.

Innan han förlorade mot Tyron Woodley genom submission var engelsmannen Till obesegrad som MMA-fighter. Han hade dessförinnan inkasserat segrar mot Donald ’Cowboy’ Cerrone (TKO) och Stephen Thompson (enhälligt domslut). Till har tidigare haft svårt att klara vikten och många har ansett att han borde gå upp till mellanvikt.

Jorge Masvidal (32-13) har varit frånvarande från oktagonen sedan 2017 där han förlorade mot först Demian Maia och sedan Stephen Thompson genom domslut. Innan detta hade han 3 raka segrar där den senaste var mot Cerrone genom (TKO).

Till är favorit enligt flesta experter så även spelbolagen. Både Darren och Jorge kan benämnas som stående fighters och inom detta fält är Till den något mer dynamiske och tekniske av de två. Det är egentligen bara inom en aspekt som Masvidal är duktigare och det är grappling. Det kommer dock bli svårt för honom att få ner engelsmannen på marken. Till kommer nämligen ha en rejäl fördel rent fysiskt då han ofta beskrivs som en “naturlig mellanviktare” medan Masvidal under många år höll till i den lägre viktklassen, -70 kg.

Vårt tips är att Till, med sin hemmaplansfördel och fysisk, besegrar Masvidal ganska klart. Troligen på domslut då Masvidal är svår att avsluta.

Unibet håller Till som favorit till 1.40 medan Masvidal ger 3.00 gånger pengarna.

888 håller Till som favorit till 1.40 medan Masvidal ger 2.95 gånger pengarna.

Betfair håller Till som favorit till 1.40 medan Masvidal ger 2.95 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Isländskt mot britisk-jamaicanskt i co-main event

I galans co-main event får vi se jamaican-britten Leon Edwards (16-3) försöka förlänga sin vinstsvit mot islänningen Gunnar Nelson (16-3-1)

Nelson hade en fin inledning inom UFC där han vann 4 raka matcher. Efter det har det gått uppåt och neråt men han har i sina senaste tre matcher lyckats vinna två gånger. Först besegrade han Alan Joubar (submission) för att sedan förlora mot Santiago Ponzinibbio genom knockout. I den senaste matchen besegrade han på ett imponerande sätt Alex Oliveira genom submission i andra ronden.

Hans brittiske motståndare Edwards har en imponerande svit bakom sig och har vunnit 6 matcher i rad där den senaste var mot ‘Cowboy’ Cerrone genom enhälligt domslut. Innan detta besegrade han i respektive ordning Bryan Barberena genom enhälligt domslut och Peter Sobotta genom TKO.

Spelbolagen bedömer Edwards vara favorit. Anledningen till detta är framför allt för att han inte förlorat sedan han mötte mästaren Kamaru Usman för 3,5 år sedan och för att han tävlar på sin hemmaplan. Att ha publiken i ryggen och framför allt kunna förbereda sig i en miljö man är van vid är två faktorer som betyder mycket.

Vi tror spelbolagen har helt rätt i det här fallet. Edwards vinner – troligen på domslut. Nelson ska dock inte underskattas.

Unibet håller Edwards som favorit till 1.70 medan Nelson ger 2.15 gånger pengarna.

Betfair håller Edwards som favorit till 1.6 medan Nelson ger 2.1 gånger pengarna.

888 håller Edwards som favorit till 1.65 medan Nelson ger 2.25 gånger pengarna.

Ta del av 888 fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Spännande lätt-tungviktsmatch

En tredje intressant match denna gala är den lätta-tungviktsmatchen mellan Volkan Oezdemir (15-3) och Dominick Reyes (10-0). Oezdemir utmanade för lite mer än ett år sedan om titeln där han dock förlorade mot Daniel Cormier genom TKO. Efter detta förlorade han mot Anthony Smith genom submission. Dominick Reyes har haft ett bättre facit på sistone och är i nuläget obesegrad som fighter. Han ses som mycket lovande och hans seger via enhälligt domslut mot Ovince Saint Preux gjorde att förväntningarna steg ytterligare.

Som vi sett tidigare är Oezdemir alltid bara en träff från att knocka sin motståndare. Schweizaren har gott om KO-power. Rent tekniskt och fysiskt så bör dock Reyes vara i framkant och precis som oddsen visar blir nog detta avgörande för matchens utgång.

Vårt tips är att Reyes tar hem segern på O2 Arena.

Unibet håller Reyes som favorit till 1.40 medan Özdemir ger 2.95 gånger pengarna.

Betfair håller Reyes som favorit till 1.30 medan Özdemir ger 3.00 gånger pengarna.

888 håller Reyes som favorit till 1.38 medan Özdemir ger 3.05 gånger pengarna.

Få 450kr att spela helt riskfritt på Betfair!
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

MATCHKORTET

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med starttider för respektive kort och odds från Unibet.

HUVUDKORT (Startar kl. 21:00 och sänds på Viaplay Fighting)

UNDERKORT (Startar kl. 18:00 och sänds på Fight Pass)

Nedan kan ni se intressant statistik för galan:

Darren Till vs Jorge Masvidal UFC London

Leon Edwards vs. Gunnar Nelson UFC London

Volkan Oezdemir vs. Dominick Reyes UFC London

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *