MMABetz-experten om sina fullträffar: ”Många underskattade Cejudo”

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-20 00:00

UFC:s första gala för året och den allra första på ESPN är avklarad. Vi fick bland annat se Henry Cejudo försvara sitt bälte, kontroversiella Greg Hardy bli diskvalificerad och veteranerna Glover Teixeira och Donald Cerrone gå hem med en seger.

MMABetz-experten Sarp Yesil fick in sina båda skrällar som han tipsade om i sitt sedvanliga inför-gala klipp. Yesil tippade nämligen på både Cejudo och Cerrone som gav respektive 2.65 och 2.60Unibet.

Vi tog kontakt med Yesil för att höra med honom om tankarna efter nattens resultat.

Grattis! Du fick in dina spel. Hur känns det?

Jag vill inte slå mig för bröstet och säga att jag var supersäker. Framför allt handlar det om spelvärde. Min känsla inför galan var att både Cejudo och Cerrone underskattades och även om jag förstod varför så var chansen större än risken.

Varför trodde du på Cejudo?

Det fanns för många frågetecken kring Dillashaw. När jag gav mitt tips så hade han ännu inte klarat vikten men jag tror många förbisåg just det faktum hur mycket det tar på kroppen att behöva banta så kraftigt och sedan prestera på toppnivå dagen därpå.

Som vi också kunde se så var inte storleksskillnaden så klar som många kanske hade förväntat sig. Cejudo har ju själv tidigare haft problem att klara flugvikt och är nog på gränsen för hur stor en naturlig flugviktare kan vara.

Kortfattat var det framför allt alla frågetecken för Dillashaw som fick mig att tro på Cejudo.

Cerrone då, han var också en underdog. Hur tänkte du där?

Jag ska vara ärlig och säga att om oddsen på båda hade varit samma så hade nog jag lagt mitt spel på Hernandez. Han är ung, fräsch och en väldigt aggressiv fighter som sätter press på en gång. Och Cerrone har haft problem med snabba starter tidigare.

Eftersom spelbolagen ändå gav så höga odds på Cerrone fick jag tänka om och försöka värdera hans chanser till seger gentemot oddset som erbjöds på honom.

Du har fått in många skrällar tidigare också. Hur kan läsarna följa dig och dina speltips?

Enklast är genom att bevaka MMABetz.se eller följa oss på Facebook. Jag publicerar normalt ett klipp med allt från två till tre spelförslag inför varje UFC-gala.

 

Se fler av våra MMA speltips