Speltips: Pressen är på Daniel Teymur – väldigt bra odds på svensken

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-20 00:00

För ett par veckor sedan var det lillebror David Teymur som gick match. Den här gången är det storebror Daniel Teymurs tur. Match väntar mot Chris Fishgold på lördagens UFC Fight Night-gala i Prag, Tjeckien.

Det här blir ett mycket viktigt test för svensken. Efter två raka förluster i UFC så är 31-åringen i stort behov av att inkassera sin allra första UFC-seger.

Daniel kom in i organisationen som en ersättare sommaren 2017 och gick sin allra senaste match ett år senare i juni 2018. Med andra ord har han matchats väldigt sparsamt.

Som många vet har både Daniel och David stora meriter inom thaiboxningen där de båda har sin bakgrund. Daniel Teymurs MMA-record består av 6 segrar och 2 förluster.

Blev knockad i sin senaste match

Vad vet vi om hans motståndare? Först och främst är Fishgold en välmeriterad fighter som tävlat som proffs sedan 2010. Han var länge ett toppnamn på den europeiska scenen innan han äntligen fick chansen i UFC i höstas.

Debuten gick dock inte som han hade önskat, utan slutade med förlust på knockout i första ronden mot Calvin Kattar.

Lika skicklig som Teymur är i det stående – lika skicklig är Fishgold på marken. Det här blir en fight mellan en kraftfull striker och en erfaren grappler.

Spelbolagen underskattar Daniel

Favoritskapet inför matchen ligger på Fishgold. I alla fall om man ska tro spelbolagen. Troligen spelar Daniels två raka förluster och Fishgolds record på 17-2 in i detta.

Vår korta analys är dock att Teymur har matchen i sina händer och att han så länge han kan konservera sin energi och inte bli för trött kommer att ta hem det. Teymur är väldigt svår att få ner tack vare sin låga tyngdpunkt och explosivitet.

Men vi vet alla att svensken gillar att leverera hårda smällar och jaga knockouter. Förhoppningsvis lyckas han med det, men om inte kan tröttheten bli en rejäl faktor.

Eftersom oddset på Daniel är så högt och hans vinstchanser är bättre än vad spelbolagen gör gällande så är det solklart att lira på honom.

Unibet håller Fishgold som favorit till 1.40 medan Teymur ger 2.90 gånger pengarna.

Mobilebet håller Fishgold som favorit till 1.40 medan Teymur ger 2.95 gånger pengarna.

Betfair håller Fishgold som favorit till 1.40 medan Teymur ger 2.87 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips