Speltips: Rafael dos Anjos får det tufft mot Kamaru Usman – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-26 00:00

Två nya UFC-galor väntar i helgen. Under natten till lördag är det The Ultimate Fighter-finalen för säsong 28 som går av stapeln i Las Vegas. Dagen efter arrangeras UFC fight Night 142 i Adelaide, Australien.

TUF-finalen är särskilt intressant för oss svenskar då svenske Pannie Kianzad väntas gå match i finalen mot en ännu obekräftad motståndare.

Huvudmatch för eventet är mellan Rafael dos Anjos och Kamaru Usman. Ett på flera sätt spännande möte mellan två högt rankade welterviktare.

Dos Anjos kommer från förlust

Dos Anjos har sedan han tog kliver upp till weltervikt från lättvikt haft en mycket stark resa. Tre raka segrar mot namn som Robbie Lawler och Neil Magny innan vinsttåget tog stopp mot kommande titelutmanaren Colby Covington i somras. Nu har brassen en ny chans att bevisa sig värdig en titelmatch.

Men det kommer bli tufft. Motståndaren Usman är ännu obesegrad i UFC och har visat på stor utveckling från match till match. Senast vann 31-åringen över veteranen Demain Maia på ett mycket dominerande sätt.

Fördel för Usman

Matchen är en klassisk sådan då Usman är brottare i grunden och dos Anjos med åren kommit att bli en teknisk stående fighter. Om Usman lyckas med sin strategi, som mot all förmodan är att ta ner dos Anjos, så är en seger väldigt sannolik. Frågan man bör ställa sig är om huruvida dos Anjos är tillräckligt skicklig och stark för att hålla matchen stående.

Det är av denna anledning som Usman anses vara favorit enligt spelbolagen. Eftersom dos Anjos hade det särskilt svårt mot en brottare som Covington i sin senaste fight så är tron att det kommer bli lika tufft, om inte tuffare, mot Usman. Spel på Usman är det smarta valet just då han är fysiskt större, starkare och mer dominant brottare än dos Anjos.

Betfair erbjuder seger för Usman till 1.40 medan dos Anjos erbjuds till 2.87.

Se fler av våra MMA speltips