Speltips: Stor osäkerhet för Greg Hardy skapar läge för skräll – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-17 00:00

Nu på lördag går UFC on ESPN1 av stapeln på Barclay Center i Brooklyn, New York. Co-main event för galan är fighten mellan Greg Hardy och Allan Crowder. Ett väldigt intressant tungsviktsmöte mellan två relativt gröna UFC-fighters.

Anledningen till intresset för matchen och placeringen av den på galan är Hardys tidigare framgångar inom NFL. 30-åringen har nämligen tidigare spelat för stjärnfyllda NFL-laget Dallas Cowboys men tvingades gå i exil efter en kvinnomisshandel.

Kontroversiell bakgrund för Hardy

Det var 2015 som Hardy dömdes till fängelse för att ha misshandlat och strypt sin ex-flickvän. Domen överklagades och när en ny rättegång skulle inledas gick offret inte att finna – därför lades åtalet ner.

Det är mot bakgrund av dessa kontroverser och Hardys framgång inom NFL som gör lördagens fight väldigt spännande. Hardy har bara hunnit gå tre proffsmatcher men har under samtliga sett oerhört dominant ut. Tungviktaren har nämligen vunnit alla sina matcher på knockout redan i den första ronden.

Intressant i sammanhanget är att Hardy gått två av sina tre proffsmatcher på Dana White’s Tuesday Night Contender Series.

Motståndaren Crowder är betydligt mer erfaren men har av förklarliga skäl knappast fått lika stor uppmärksamhet. Hans proffsrecord är 9 segrar och 3 förluster, varav den senaste slutade med knockoutförlust mot Justin Willis i december 2017.

Läge för skräll

Hardy är storfavorit i den här matchen. Det förstår man i och med den hajp han har bakom sig. Han har under sina få matcher hunnit visa upp en väldigt kraftfull boxning och de fysiska egenskaperna är på toppnivå. Däremot finns det oerhört lite att gå på. Vi vet ännu inte hur Hardy hanterar motgångar och hur bra han är på att ta sig upp ifall han blir nedtagen.

Eftersom det råder stor osäkerhet kring hur bra Hardy faktiskt är och oddsen på motståndaren Crowder är så höga så är det värt att chansa på en skräll.

Unibet håller Hardy som favorit till 1.18 medan Crowder ger 4.75 gånger pengarna.

Mobilebet håller Hardy som favorit till 1.18 medan Crowder ger 4.70 gånger pengarna.

Betfair håller Hardy som favorit till 1.16 medan Crowder ger 5.00 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips