in , ,

UFC 231: Allt du behöver veta om galan

Fightkort, odds, tider, alla fighters, favoriter, underdogs, speltips, här är allt om galan!

UFC-231-allt-om-ufc-galan-holloway-ortega

UFC 231 äger rum den 8:e december på Scotiabank Arena i Toronto, Kanada. Efter lite om och men har vi fått två titelmatcher på kortet. Max Holloway möter Brian Ortega för bältet i fjädervikt och Valentina Shevchenko möter Joanna Jedrezejczyk för damernas flugviktsbälte.

Titelmatch i fjädervikt

Max Holloway kommer möta Brian Ortega för bältet i fjärdervikt. Dessa två skulle egentligen ha möts redan på UFC 226, men då insjuktnade Holloway en vecka innan matchen och fick dra sig ur. Holloway vann fjäderviktsbältet när han besegrade José Aldo på UFC 212 via TKO. Tanken var att Holloway skulle möte Frankie Edgar på UFC 222, men en månad innan matchen drog den hawaiianske fightern på sig en skada och var tvungen att hoppa av. Han var sen tänkt att ersätta Tony Ferguson på UFC 223 mot Khabib Nurmagomedov, men blev borttagen på grund av en dålig viktminskning.

Holloway möter Brian Ortega, den enda fightern som lyckats avsluta Frankie Edgar och är obesegrad. Han har gått 14 matcher och har avslutat sju av dem på submission, tre via TKO/KO och fyra via domslut. Förutom Edgar har Ortega också avslutat en annan UFC-veteran i Cub Swanson på en supersnygg stående giljotin.strypning i andra ronden.

Titelmatch i damernas flugvikt

Efter Valtentina Shevchenkos inställda titelmatch mot Nicco Montaño, pratades det direkt om ett möte mellan Shevchenko och den forna stråviktsmästarinnan Joanna Jedrezejczyk om det vakanta bältet i flugvikt. Dessa två har historia inom kickboxningsvärlden och det verkade som ett möte i MMA var logiskt.

Helt plötsligt skrotades den matchen och Shevchenko skulle istället gå huvudmatchen på UFC 230 och möta Sirjara Eubanks. Denna match ställdes dock in av oklara anledningar, men det kan ligga något i att Joe Rogan påstod sig  inte ens veta vem Eubanks var.

Tillbaka till ruta ett och nu är det alltså bokat att Schevchenko kommer möta Jedrzejczyk på UFC 231 som galans co-main.

Andra toppmöten på kortet

Jimi Manuwa kommer möta den hårt slående Thiago Santos i lätt-tungvikt, vilket är ett ombokat möte då de egentligen skulla ha möts på UFC Fight Night i Sao Paulo. Manuwa blev skadad och Santos fick istället möta Eryk Anders, en match som Santos van via TKO i tredje ronden. På tal om Anders, han ska möta fightern, lika del ring-pojke, Elias Theodorou på samma kort. På kortet har vi även senaste TUF 27-vinnaren Brad Katona som kommer gå mot Lookin’ for a Fight-prospekten Matthew Lopez. Katlyn Chookagian kommer även möta Jessica Eye, en vinst för Chookagian kan mycket väl innebär att hon är nästa utmanare för bältet och kommer att möta vinnaren mellan Shevchenko och Jedrzejczyk

UFC 231 Betting och odds

Att huvudmatchen mellan Ortega och Holloway är otroligt jämn återspeglas även i bettingoddsen hos de största spelbolagen. Den regerande mästaren Holloway är en lite favorit hos alla spelbolag medan utmanaren Ortega är underdog.

På Betfair hittar man det högsta oddset på den regerande mästaren Holloway, som ger 1.80 ggr pengarna. Mobilebet erbjuder oddset 1.74, medan Unibet och Bet365 erbjuder oddset 1.72 på Holloway.

Den obesegrade utmanaren Ortega har högts odds på Bet365, där de har oddset 2.10 ggr pengarna. Unibet och Mobilebet har oddset 2.05 på Ortega, medan Betfair ger 2.00.

Ta del av Unibets fina oddsboost på Brian Ortega på 8x pengarna, utan omsättningskrav.
Ta del av erbjudandet här

Se alla spelbolag & odds bonusar

För tillfället är det fyra matcher som man kan spela på matchkortet men ju närmare man kommer själva galan kommer man spela på alltfler matcher. Nedan kan ni ta del av alla spel som finns tillgängliga just nu. Håll även utkik här hos oss senare för de bästa speltipsen och analyserna för UFC 231.

Bet365

Mobilebet

Unibet

Betfair

Matchkort

Här nedan är hela matchkortet för UFC 231. Galan äger alltså rum den 8:e december i Toronto, Kanada.

HUVUDKORT (Startar kl. 04:00 och sänds på Viaplay Fighting)

Titelmatch i fjädervikt: Max Holloway vs. Brian Ortega
Titelmatch i flugvikt: Valentina Shevchenko vs. Joanna Jedrzejczyk
Weltervikt: Alex Oliveira vs. Gunnar Nelson
Fjädervikt: Hakeem Dawodu vs. Kyle Bochniak
Lätt-Tungvikt: Jimi Manuwa vs. Thiago Santos

UNDERKORT (Startar kl 00.30 och sänds på Fight Pass)

Stråvikt: Cláudia Gadelha vs. Nina Ansaroff
Flugvikt: Katlyn Chookagian vs. Jessica Eye
Mellanvikt: Eryk Anders vs. Elias Theodorou
Lättvikt: Olivier Aubin-Mercier vs. Gilbert Burns
Lätt-Tungvikt: Devin Clark vs. Aleksandar Rakić
Bantamvikt: Brad Katona vs. Matthew Lopez
Weltervikt: Chad Laprise vs. Dhiego Lima
Lättvikt: Kyle Nelson vs. Carlos Diego Ferreira

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *