in , ,

Speltips: Charles Oliveira kan du lita på – så går det mot Nik Lentz

På lördag besöker UFC staden Rochester i New York för ytterligare en UFC-gala. Det handlar om UFC Fight Night 152 vars huvudmatch står mellan Kevin Lee och Rafael dos Anjos. Läs mer om den matchen här.

Besegrade senast Teymur

I lättviktsdivisionen har vi dessutom en favorit i repris. Brassen Charles Oliveira kommer att möta veteranen och alltid så tuffe Nik Lentz på huvudkortet. De båda herrarna möttes 2015 och den gången vann Oliveira via en giljotin i den tredje och sista ronden.

Trots att Oliveira bara är 29 år gammal så har han tävlat i UFC ända sedan 2010 och han rider just nu på fyra raka segrar. Den senaste kom faktiskt mot svensken David Teymur på submission i den andra ronden. “Do Bronx“, som han kallar sig, är en mycket skicklig fighter, särskild på marken då han vunnit 18 av sina 26 segrar via just stryp eller lås.

Amerikanen Lentz är dock ingen duvunge på marken. Han är inte lika kreativ som grappler men däremot starkare och kanske tuffare. Lentz har hunnit fylla 34 år gammal och får alltså nu en chans på revansch och samtidigt sin tredje raka seger.

“En bättre MMA-fighter”

Frågan är om denna match kommer att utspela sig på marken. Oliveira har utvecklat sin thaiboxning till nya höjder vilket vi såg inte minst mot just Teymur när de möttes i februari. Lentz å andra sidan är inte lika teknisk och snabb men sätter alltid bra press och jobbar på bra med sin boxning på nära håll.

Oliveira måste hålla distansen och skada Lentz främst via sparkar men också raka slag.

Precis som spelbolagen anser vi Oliveira vara favorit i den här matchen. Han är yngre, mer teknisk och helt enkelt en bättre MMA-fighter än Lentz. Vårt tips är alltså att Oliveira vinner den här matchen.

Unibet håller Oliveira som favorit till 1.30 medan Lentz ger 3.35.

Betfair håller Oliveira som favorit till 1.24 medan Lentz ger 3.50.

888 håller Oliveira som favorit till 1.30 medan Lentz ger 3.35.

Betway håller Oliveira som favorit till 1.28 medan Lentz ger 3.40.

Betsafe håller Oliveira som favorit till 1.28 medan Lentz ger 3.80.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *