in , ,

Speltips: Elias Theodorou grötar sig till seger mot Derek Brunson

Nu på lördag har vi UFC Fight Night 151, i Ottawa, Kanada. Även om alla matcher inte håller samma underhållningsnivå som vi är vana vid så spelar det ingen roll i betting-sammanhang.

På huvudkortet har vi en spännande batalj i mellanvikt mellan kanadensaren Elias Theodorou som möter amerikanen Derek Brunson.

Kan få sin fjärde raka seger

Theodorou blev kontrakterad av UFC via seger i TUF och har under åren presterat bitvis bra. Det många nog är eniga om är att 30-åringen, som arbetar som fotomodell vid sidan av idrotten, har mer att ge. Theodorou är framför allt en väldigt fysiskt kapabel fighter som gillar att gröta och helt enkelt överarbeta till den grad att hans motståndare inte orkar stå emot hans driv.

Elias har ett record på 16-2 varav vinsterna i UFC har kommit mot namn så som Eryk Anders, Trevor Smith och Sam Alvey. “The Spartan“, som han kallar sig, kommer just nu från tre raka segrar och kan under natten till söndag få sin fjärde raka för första gången i UFC.

Hans motståndare Brunson gjorde sig ett namn först i Strikeforce innan han tog klivet över till stora ligan UFC. 35-åringen är en kraftfull brottare som framför allt gjort sig känd för sin power och sina knockouts. Brunson har ett record på 18-7 varav 11 av segrarna har kommit på knockout.

Brunson är inte så värst teknisk och tar mycket risker. Hans taktik brukar handlar om att helt enkelt låta sin styrka och sitt driv visa vägen. Ibland fungerar det och ibland inte. På senare tid har det dock gått tyngre då hakan hos Brunson inte tycks hålla lika bra som tidigare. 35-åringen var för inte så många år sedan ett toppnamn i mellanvikt men har halkat rejält efter med fyra förluster på sina sex senaste matcher.

Samma odds på båda

Enligt spelbolagen är det dött lopp mellan dessa två herrar. Brunson har ett mer imponerande CV på så sätt att hans motståndare tillhört toppen i högre utsträckning än Theodorous. Brunson har, även om han torskat, faktiskt mött bättre fighters så som Anderson Silva, Ronaldo “Jacare” Souza och Lyoto Machida.

Men i den här matchen tror vi Theodorou kommer att glänsa. Han tävlar på hemmaplan och gör det mot en åldrande Brunson som troligen inte har det som krävs för att prestera på den här nivån.

Visst kan Brunson vinna matcher i framtiden men Theodorou är ingen duvunge och bör kunna hålla sig undan från Brunsons inledande attacker för att gröta sig till en vinst på domslut.

Unibet ger 1.90 gånger pengarna för seger för Theodorou.

Betfair ger 1.82 gånger pengarna för seger för Theodorou.

888 ger 1.90 gånger pengarna för seger för Theodorou.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *