in

Gamle “Cowboy” rider igen

Lördagen den 23:e juni är det dags för UFC Fight Night 132 i Singapore. Som huvudmatch har vi ett welterviktsmöte mellan veteranen #11 Donald ”Cowboy” Cerrone (33-9) och engelsmannen #13 Leon ”Rocky” Edwards (15-3).

Cerrone kommer senast från en oerhört viktig knockoutseger över den tuffe hawaiianen Yancy Medeiros. Segern mot Medeiros innebar att Cerrone bröt en tre matcher lång förlustsvit, den längsta i hans karriär. Innan den ”olyckssviten” hade Cerrone aldrig förlorat mer än en match i rad. Hade ”Cowboy” förlorat den matchen är det nog många som hade tyckt att det var dags för 35-åringen att börja fundera på pensionen. Men nu blev det inte så. Med en imponerande insatts visade Cerrone att han fortfarande har vad som krävs för att fajtas på den högsta nivån.

Cerrone är en mångsidig fajter, en väldekorerad kickboxare med livsfarliga submissions. ”Cowboy” har 16 submissionvinster och 9 knockoutvinster vilket ger honom en avslutningsprocent hela på 75%.

Leon Edwards kommer senast från en knockoutseger mot tysken Peter Sobotta på UFC Fight Night 127 och har nu fem raka segrar. Även om de flesta av Edwards senaste matcher har gått till domslut är han känd som en kraftfull striker. ”Rocky” är en tuff fajter som aldrig har blivit avslutad, och hans självförtroende är på topp då han inte har förlorat på två och ett halvt år.

Den yngre och mer atletiske Edwards mot den mer rutinerade och tekniske Cerrone. Jag tror att ”Cowboy” kommer gå in för att fajtas en smart match där han mixar in mycket nedtagningar och tar hem ett domslut.

Donald Cerrone via decision på oddset 2.5 hos bet365.

RUTINEN SEGRAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *