in

Godbitar på underkortet

UFC Fight Night 125 Machida vs. Anders170 lbs.: Tim Means (1.47) vs. Sergio Moraes (2.65) Betsafe

Tim Means (27-9-1) är en erfaren fighter som började tävla i mma redan 2004. Han har ett record på 9-6 i UFC. Han har ett tydligt övertag i räckvidd och längd. Han är en duktig striker med 22 avslut på 28 vinster (18 KO och 4 submissions). “Dirty Bird” förlorade i sin senaste match på delat domslut mot Belal Muhammad.

Means är en duktig stand up-fighter som är duktig på att utnyttja sin räckvidd. Han har en fin jabb och jobbar bra med långa slag och sparkar från distans. Han har bra clinch med farliga knän och armbågar.

Sergio Moraes (12-3-1) är en mycket giftig grappler med gedigna meriter. Han har tävlat och vunnit medaljer på allra högsta nivå. Han har ett record på 6-2-1 i UFC. Han hade samlat ihop hela 7 raka matcher utan förlust när han i sin senaste match förlorade via KO mot Kamaru Usman.

Moraes har hyfsad kraft i händerna men är en undermålig striker rent tekniskt. Han har en något suspekt haka vilket är ett riskmoment i och med att hans defensiv har stora hål. På marken är han livsfarlig för alla motståndare. Ett problem för Moraes är att han har ganska dålig brottning. Han har ett mycket mediokert takedown-game vilket gör att han har små möjligheter att ta ned sina motståndare.

Detta är tyvärr dåliga förutsättningar mot en giftig striker som Means. Så länge hans nedtagningsförsvar är tight är detta en fight han bör ta hem relativt enkelt. Moraes kommer inte att kunna stå emot hans vassa southpaw striking.

Tim Means som solklar vinnare – odds 1.47 Betsafe

Avslut!
Han är en aggressiv fighter som hela tiden söker avslut – har avslutat närmare 80% av sina vinster. Mot en medioker striker som Moraes kan han mycket väl komma att finna avslutsmöjligheter. Det gör det intressant att spela på detta alternativ.

Tim Means via avslut – odds 2.90 Betsafe


135 lbs.: Douglas Silva de Andrade (2.12) vs. Marlon Vera (1.72) Betsafe

Douglas Silva de Andrade (24-2) är en aggressiv muay thai-baserad striker med rejält tryck i nävarna. Han gillar att pressa sina motståndare bakåt med hårda slag och sparkar. Han har fina kombinationer men tenderar att avfyra ett slag åt gången – stenhårda missiler.

I sin UFC-debut förlorade han mot den mycket duktige (och sedermera mycket dopade) ryssen Zubaira Tukhugov. Därefter visade han upp sin farliga striking när han besegrade Cody Gibson och Enrique Briones. I sin senaste fight förlorade han mot Rob Font via submission. Det var en match där han blev hyfsat dominerad av den duktige amerikanen.

Av hans 24 vinster har 20 stycken kommit via avslut – 19 KO och 1 submission. Han är alltså en notorisk avslutare.

Marlon “Chito” Vera (10-4-1) är en mycket tuff ung herre som kom in i UFC via TUF Latin America. Han har varit ganska ojämn och har ett record på 4-3 i organisationen. Vera är en wellrounded fighter med ett farligt submissiongame.

I sin senaste match förlorade han mot 5-rankade och mycket hårdslående John Lineker i en hyfsat jämn fight. Vera har 6 vinster via submission och 2 KO. Han har visat bra utveckling i sina senaste matcher. Hans game har blivit tightare och mer polerat. Han har även visat bättre taktisk disciplin – han följer gameplan och är inte längre lika vild.

Vera kommer att ett övertag i längd och reach. Han bör röra sig mycket, undvika de Andrades svingar och attackera från distans. Han har hyfsade sparkar och borde kunna plocka en del poäng. Han bör även söka nedtagning då han är bättre än brassen på marken.

Han är inte en lika kompetent striker som de Andrade, men detta är mma och då är det lite andra förutsättningar. Vera är tuff, har bra haka och förbättrad defensiv medvetenhet. Det visade han inte minst i matchen mot Lineker. Om han lyckas mixa upp sitt game och följa sin strategi har han mycket goda chanser att vinna detta.

Vinnare Marlon ”Chito” Vera – odds 1.72 Betsafe

KO-varning!
Om de Andrade ska vinna denna match är det sannolikt genom att träffa med en av sina stenhårda svingar – vilket inte är helt omöjligt då han trots allt är en knockoutspecialist. De Andrade som vinnare via avslut ger ett ganska skapligt odds på 4.78 gånger pengarna på Betsafe.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *