in , ,

Speltips: Israel Adesanya vinner bältet på lördag – så ser oddsen ut

UFC 236 går av stapeln i Atlanta, USA, nu på lördag. Det är en PPV-gala som många längtat till och förväntningarna är väldigt stora. Inte minst för galans co-main event som står mellan Israel Adesanya och Kelvin Gastelum.

Matchen mellan Adesanya och Gastelum gäller interim-bältet i mellanvikt. Gastelum skulle ha mött Robert Whittaker tidigare i februari men matchen ställdes in på matchdagen efter att Whittaker drabbats av skada.

Istället för att invänta mästaren Whittaker valde UFC att slänga ihop Adesanya och Gastelum. Och det är fansen glada för. Båda herrarna är väldigt olika och på förhand är det svårt att veta exakt hur den här matchen kommer att sluta.

Adesanya har gått som tåget

Adesanya har gått som tåget sedan han anslöt sig till UFC. “The Last Stylebender” är obesegrad med ett record på 16-0 och i UFC har han mäktat med fem segrar sedan han gjorde debut i februari förra året. Senast vann han en teknisk kamp mot den självaste Anderson Silva.

Gastelum har haft en krokigare väg upp till toppen. Hans karriär började i TUF-huset där han vann och sedan började en resa i weltervikt som efter ett par missade invägningar slutade med en flytt till mellanvikt. I mellanvikt har han faktiskt, trots sin mindre storlek, varit väldigt vass. Han har i sina två senaste matcher slagit två legendarer i Michael Bisping och Ronaldo “Jacare” Souza.

Gastelum är en brottare i grunden men på senare år är det något han sällan nyttjar. Hans boxning har utvecklats rejält och numera är det boxning som blivit hans största fokus under match. Frågan är om det räcker mot Adesanya som har en lång karriär bakom sig i kickboxning och som hittills dissikerat varenda motståndare han haft med sin teknik.

Har det som krävs för att vinna

Kan Gastelum sätta press och få den hittills helt ohotade Adesanya att göra misstag? Det finns en chans för det men den är väldigt liten. Vi tror precis som spelbolagen att 29-årige Adesanya kommer att pricka och röra sig bort från Gastelums slag. Adesanya har räckvidden, tekniken och självförtroendet för att ta den här fighten.

Vårt tips är att Adesanya vinner!

Unibet håller Adesanya som favorit till 1.55 medan Gastelum ger 2.50.

Mobilebet håller Adesanya som favorit till 1.55 medan Gastelum ger 2.45.

Betfair håller Adesanya som favorit till 1.50 medan Gastelum ger 2.30.

888 håller Adesanya som favorit till 1.55 medan Gastelum ger 2.50.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *