in , ,

Speltips: Marlon Moraes blir ny mästare – avslutar Henry Cejudo

På lördag väntar UFC 238 i Chicago och det är en gala som fullproppad av fina matcher. I huvudmatchen kommer det vakanta bantamviktsbältet att stå på spel när Henry Cejudo möter Marlon Moraes.

Cejudo tävlar normalt i flugvikt där han också håller i bältet. Han vann den i augusti förra året mot Demetrious Johnson och försvarade sedan också tronen när han avslutade TJ Dillashaw i januari. Nu får den tidigare OS-guldmedaljören chansen att plocka hem ett nytt bälte i bantamvikt.

Motståndaren, Morares, har varit en toppfighter i bantamvikten i många år. 31-åringen har nu fyra raka segrar varav de tre senaste har kommit på avslut. Brassen är otroligt giftig och det är upplagt för en grym match.

Moraes tar hem det på avslut

Även om det är Cejudo som tar klivet upp i vikt och därför bör vara den fysiskt mindre fightern så är inte Moraes direkt känd för att vara jättestor. Moraes lever inte så värst mycket på styrka och storlek utan mer på snabbhet och explosivitet. Han är en mycket kapabel fighter inom samtliga aspekter av MMA men det är just stående som hans expertis finns inom.

Cejudo är en brottare, en exceptionellt bra sådan, men har faktiskt även ett fotarbete och boxning som är på toppnivå. Han gillar hålla högt tempo och sätta press. Det är dock något som passar Moraes väldigt bra som gillar att kontra med sina supersnabba kombinationer.

Vårt tips är att Moraes kommer att träffa, förmodligen med ett knä eller en spark, och avsluta Cejudo.

Unibet håller Moraes som favorit till 1.75 medan Cejudo ger 2.10.

Betfair håller Moraes som favorit till 1.65 medan Cejudo ger 2.05.

888 håller Moraes som favorit till 1.75 medan Cejudo ger 2.10.

Betway håller Moraes som favorit till 1.80 medan Cejudo ger 2.00.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *