in , ,

Speltips: Max Holloway är klar favorit mot Dustin Poirier – rätt eller fel?

På lördag väntar UFC 236 – en supergala med hela två titelmatcher. I huvudeventet står interim-bältet i lättvikt på spel när fjäderviktsmästaren Max Holloway möter Dustin Poirier.

Holloway och Poirier har mötts tidigare för sju år sedan. Då var Holloway bara 20 år gammal och matchen gick i fjädervikt. Poirier som redan då var ett toppnamn i UFC tog ner och drog ut den unge Holloway den gången.

Mycket har hänt sedan dess. Holloways utveckling har gått framåt i rasande takt och han är idag av många ansedd som den bäste fjäderviktaren någonsin. Han vann bältet mot Jose Aldo och hann ge brassen en returmatch innan han därefter besegrade Brian Ortega. Nu går han upp till lättvikt och försöker sig på att bli mästare i två viktklasser.

Poirier har sedan flytten till lättvikt mognat rejält i sitt game. Trots att han bara är 30 år gammal så har stjärnan varit med länge och har ett record på 24-5. Han har fyra raka segrar bakom sig varav de två senaste har kommit mot Justin Gaethje och Eddie Alvarez.

Intressant match ur teknisk aspekt

Detta blir en intressant match rent tekniskt av flera anledningar. Poirier är fightern som slår mer kraftfullt och som alltid går in för att avsluta. Han har också väldigt bra grappling och har sju submissions på sitt proffsrecord.

Holloway är å andra sidan en mer teknisk standup-fighter som slår i volym och kanske inte alltid slår för att skapa stor skada. Men detta faktum tillåter honom att öka volymen av slag från rond till rond och han har tills nu aldrig visat trötthetstecken inne i UFC-buren.

Frågan är om Poirier kommer att spela stående-spelet med Holloway eller om han kommer försöka ta ner matchen på marken där han faktiskt har ett övertag. Men då riskerar Poirier att trötta ut sig då Max faktiskt har bra försvar och mycket bra fotarbete.

Klar favorit på lördag

Spelbolagen tror ganska klart på Holloway och det kan man förstå i och med att mästaren har 13 raka segrar bakom sig. Klarar han växlingen till lättvikt bra så bör han också vara favorit i realiteten. Men man kan aldrig räkna ut Poirier som kan avsluta matchen när som.

Vårt tips är att Holloway vinner den här matchen, troligen på domslut då Poirier är väldigt tuff och svår att slå ut.

Unibet håller Holloway som favorit till 1.46 medan Poirier ger 2.70.

Mobilebet håller Holloway som favorit till 1.44 medan Poirier ger 2.75.

Betfair håller Holloway som favorit till 1.38 medan Poirier ger 2.70.

888 håller Holloway som favorit till 1.46 medan Poirier ger 2.70.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *