in

Ovince Saint Preux blandar och ger

Lördagen den 23:e juni är det dags för UFC Fight Night 132: Cerrone vs. Edwards i Singapore. Co-main event på galan är en match i lätta tungvikten mellan australiensaren #13 Tyson Pedro och amerikanen #7 Ovince Saint Preux. Precis som i huvudmatchen mellan “Cowboy” Cerrone och Leon Edwards är detta en match mellan uppkomlingen och “etablissemanget”.

Ovince Saint Preux har ett record på 22-11 och har vunnit 50 % av sina matcher på knockout. ”OSP” kommer till matchen från en submissionförlust mot # 4 Ilir Latifi i februari.

Saint Preux är en stor och atletisk fajter med lång räckvidd (203 cm), som avslutat åtta av sina senaste nio matcher. Han är främst en stand-up-fajter men har även brottningserfarenhet från gymnasiet och sex segrar via submission.

Innan förlusten mot Latifi hade Saint Preux tre raka segrar och såg ut att vara på stadig väg mot en potentiell titelmatch. ”OSP:s” tendens att blanda vinster med förluster gör honom till en svårbedömd fajter. Vilken version av ”OSP” kommer att dyka upp mot Tyson Pedro?

Tyson Pedro har ett record på 7-1 och har vunnit 71 % av sina matcher via submission. Pedro har vunnit fem av sina senaste sex matcher och kommer från en submissionvinst mot Saparbek Safarov i februari.

Pedro är i grunden en boxare med lång räckvidd (201 cm) och krut i nävarna. Blott 26 år gammal tillhör han framtidsnamnen i divisionen. Hans enda förlust är mot Ilir Latifi på UFC 215 i februari förra året. Pedro har alla attribut för att kunna nå riktigt långt och en seger mot en namnkunnig motståndare som Ovince Saint Preux skulle innebära ett stort kliv i rätt riktning.

Jag ser Pedro som den mer kompletta fajtern av de två. Om inte ”OSP” landar något hårt i första ronden tror jag Pedro tar hem detta ganska komfortabelt.

Tyson Pedro är favorit på Bet365 med oddset 1.62.

RYGGA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *