in , ,

Speltips: Ben Rothwell gör comeback efter tre års frånvaro – se oddsen

På lördag väntar UFC Fight Night 146 i Kansas, USA. Huvudmatch för galan står mellan Junior dos Santos och Derrick Lewis. Läs mer om den matchen och oddsen här.

Matchen mellan JDS och Lewis är dock inte den enda tungviktsfighten på detta matchkort. Samma kväll kommer veteranen Ben Rothwell att göra comeback efter nästan tre års frånvaro. Rothwell gick senast match i april 2016 då han mötte dos Santos och har sedan dess varit avstängd för doping.

Motståndaren för “Big Ben” är bulgaren Blagoy Ivanov som också han mötte dos Santos i sin senaste fight. Värt att notera är att båda har förlorat mot just JDS på domslut.

Rothwell är en mycket erfaren fighter som tävlat som proffs sedan 2001. Den 37-årige tungviktaren har ett imponerande record på 36 segrar och 10 förluster. UFC-debuten kom 2009 mot Cain Velasquez. 10 matcher har det blivit i UFC varav 6 slutat med seger.

Ivanov är betydligt grönare i UFC-sammanhang. 32-åringen har bara gjort en match i UFC men var dessförinnan ett tungt namn utanför organisationen. Ivanovs record är för närvarande 16-2.

Båda har goda segerchanser

Det här är en match mellan två ganska allsidiga fighters, som dock helst av allt tävlar stående. Men båda har genom åren visat goda submissions och kan därmed hota varandra även på marken.

Det här förutspås bli en jämn match. Det svåra är att sia om hur Rothwell kommer se ut efter 34 månader utan att gå match. Möjligen därför som Ivanov har ett något lägre odds.

Vårt tips är att Ivanov tar hem det – troligen på domslut.

Unibet håller Ivanov som favorit till 1.80 medan Rothwell ger 2.00 gånger pengarna.

Mobilebet håller Ivanov som favorit till 1.73 medan Rothwell ger 2.10 gånger pengarna.

Betfair håller Ivanov som favorit till 1.83 medan Rothwell ger 1.90 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *