in , ,

Speltips: Curtis Blaydes kommer brotta hem segern mot Justin Willis

UFC Fight Night 148 går av stapeln nu på lördag i Nashville, USA. Huvudmatch för galan är en spännande sådan i weltervikt mellan Stephen Thompson och Anthony Pettis. Läs mer om vårt tips för den fighten här.

Galans co-main event arrangeras i tungvikt och står mellan Curtis Blaydes och Justin Willis.

Blaydes är för närvarande rankad på plats 4 bland UFC:s samtliga tungviktare. Den 28-årige brottaren var på väg mot en titelchans efter fyra raka segrar men fick se sig tufft slagen när han mötte Francis Ngannou i Kina tidigare i höstas. Dess för innan hade Blaydes besegrat meriterade veteraner som Mark Hunt och Alistair Overeem.

För Blaydes blir detta en chans på revansch och möjlighet att visa att han fortfarande är ett toppnamn i tungvikt.

Motståndaren Willis har inte samma kvalificerade motståndare på sitt record. Hans hittills främsta vinst kom senast mot Mark Hunt vilket var väldigt jämnt och något kontroversiellt.

Den här matchen mellan Willis och Blaydes kan bäst beskrivas som en boxare mot en brottare. I och med att Blaydes är den större fightern av dem två, (193 cm mot 185 cm) så bör hans brottning komma till stor nytta. Blaydes är trots sin storlek också mycket rörligare än Willis som ogärna använder fötterna för att röra på sig.

För svår uppgift för Willis

Den här matchen är ett klart steg upp för Willis – vilket rankingen också visar då han är rankad på plats 10. Uppgiften blir dock för svår är vår bedömning och det är främst Blaydes brottning som kommer avgöra matchens utgång.

Blaydes är en klar favorit och så länge han kan hålla sig undan från att bli träffad av Willis släggor så bör han vinna. Vårt tips är att Blaydes tar hem segern – troligen på domslut.

Unibet håller Blaydes som favorit till 1.36 medan Willis ger 3.00 gånger pengarna.

Mobilebet håller Blaydes som favorit till 1.35 medan Willis ger 3.20 gånger pengarna.

Betfair håller Blaydes som favorit till 1.29 medan Willis ger 3.10 gånger pengarna.

888 håller Blaydes som favorit till 1.36 medan Willis ger 3.00 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *