in , ,

Speltips: Obesegrade Deiveson Figueiredo vinner på lördag – ger bra utdelning

Lördagens UFC-gala i Nashville, UFC Fight Night 148, är kanske inte lika stjärnfylld som vi är vana vid men bra och spelbara matcher finns det gott om. Klicka här för att läsa mer om huvudmatchen mellan Stephen Thompson vs Anthony Pettis. Eller här om ni vill ta del av vårt speltips för tungviktsmötet Curtis Blaydes vs Justin Willis.

En annan på förhand intressant matchning är den i flugvikt mellan Jussier “Formiga” Da Silva och Deiveson Figueiredo.

Det är två brassar som möts och om Formiga är veteranen så är Figueiredo det nya hoppet. Trots att Figueiredo är 31 år gammal så har han inte gjort större väsen av sig. Han har fyra UFC-segrar på kontot och är helt obesegrad som proffs med ett record på 15-0. Senast besegrade han tuffe ex-titelutmanaren John Moraga på TKO i den andra ronden.

Formiga är å andra sidan är betydligt mer etablerat namn i UFC. Han är 33 år gammal, har ett record på 22-5 och har tävlat i UFC sedan 2012. Bara fyra förluster på totalt 12 matcher i UFC. Han kommer senast från en sylvass seger över Sergio Pettis på domslut.

Även om Formiga har vässat sin stående väldigt mycket under de senaste åren är det inom grapplingen som han är det stora hotet. Brassens BJJ-kunskaper är svårmatchade och det krävs inte mycket för att han ska låsa eller strypa ut sina motståndare. Faktum kvarstår att Jussier aldrig vunnit en match på KO utan istället har 10 av hans 22 segrar kommit via submission.

Figueiredo är desto mer mångsidig med viss lutning mot det stående. Han har totalt 8 segrar på knockout, 5 på submission och 3 på domslut.

Det är sällan mycket hajp för matcher som sker i flugvikt. Det är lätt att glömma att den här matchen faktiskt står mellan 1:e rankade Formiga och 3:e Figueiredo.

Vinner om han inte blir nedtagen

Figueiredo har flest nycklar och verktyg till att vinna den här fighten. Kan han hålla matchen stående, vilket bör gå då Formiga inte är tillräckligt kraftfull brottare, så ska han nog kunna vinna. Formiga har dock alltid en chans om han lyckas hitta något sätt att få ner matchen på marken.

Vårt tips är ändock att Figueiredo lyckas hålla sig på fötter och pricka ut Formiga ganska komfortabelt.

Unibet håller Figueiredo som favorit till 1.70 medan Formiga ger 2.15 gånger pengarna.

Mobilebet håller Figueiredo som favorit till 1.71 medan Formiga ger 2.15 gånger pengarna.

Betfair håller Figueiredo som favorit till 1.55 medan Formiga ger 2.20 gånger pengarna.

888 håller Figueiredo som favorit till 1.70 medan Formiga ger 2.15 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *