in , ,

Speltips: Ingen chans att Anderson Silva vinner – se oddsen

UFC tuffar på som tåget. Nu på lördag väntar årets första PPV-gala, nämligen UFC 234. Eventet kommer att hållas i Melbourne, Australien, och leds av titelmatch i mellanvikt mellan hemmasonen Robert Whittaker och Kelvin Gastelum.

Men det är inte den enda stora mellanviktsfighten på matchkortet. På samma gala får vi också se en på förhand mycket spännande fight mellan två verkligt skickliga strikers i Anderson Silva och Israel Adesanya.

Gamla skolan mot nya skolan

Silva är enligt många den bäste fightern inom MMA någonsin. 43-åringen höll bältet i mellanvikt under nästan sju år – vilket är en otrolig bedrift. Men tittar man på brassens senaste matchhistorik så är det en mycket bistrare läsning. Han har bara en officiell seger på sina sex senaste matcher.

Hans motståndare, den nigerianske Adesanya är till skillnad från Silva i sin absoluta “prime”. 29-åringen har ännu inte förlorat i MMA på hela 15 proffsmatcher varav de fyra senaste skett i UFC. Senast vi såg honom i november slog han ut Derek Brunson med lätthet i den första ronden.

Många har ställt sig frågandes till varför man valt att matcha ihop en gammal veteran som Silva med Adesanya? Förmodligen vill man bygga upp Adesanya inför en framtida titelmatch. Enligt uppgifter ser UFC med stora ögon på potentialen som Adesanya besitter. Anledningen till att Silva godkänt matchen är för att han i sin tur blivit lovad en titelchans ifall han skulle gå segrandes ur matchen.

Adesanya är superfavorit

Enligt spelbolagen är det dock högst osannolikt att Silva vinner. Trots att Adesanya inte är någon brottare, som Silva haft problem med tidigare, så är han för tok för atletisk och teknisk. I och med Adesanyas långa karriär inom kickboxning på den högsta nivån så lär inte Silvas finesser bita på Adesanya. Lägg till det faktum att Silva saknar den snabbhet och reaktionsförmåga som gjorde honom till den han var.

Trots att spelvärdet på Adesanya är så lågt så är det inte tänkbart med något annat spel än seger för Adesanya.

Unibet håller Adesanya som favorit till 1.15 medan Silva ger 5.50 gånger pengarna.

Mobilebet håller Adesanya som favorit till 1.13 medan Silva ger 5.25 gånger pengarna.

Betfair håller Adesanya som favorit till 1.16 medan Silva ger 5.00 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *